טעינת קובץ XML

פורומים אפיון ופיתוח פריוריטי טעינת קובץ XML

משתתף
    שלום,

האם מישהו התנסה בפיתוח ממשק מסכי שטוען מקובץ XML ויכול בבקשה להסביר איך צריך לעבוד עם זה ? ואיך יש להגדיר את תגי ה – XML עבור מסך אב ובן .

תודה לעוזרים .

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • Replies
    yitzchok
    משתתף
    IL
    כן
    לי יש נסיון.

דבר ראשון שכדאי לדעת: מאחורי הקלעים ה-xml מתורגם לקובץ שטוח (טאבים) לצורך הטעינה.

ולכן, אם יש לך חופש להגדיר את ה-xml איך שאתה רוצה, עדיף לארגן את הנתונים בדיוק לפי המסכים.

עוד הרגל שיש לי כי כך זה עובד לי:
    אתה צריך תג שורש.
    בתוך זה תג למסך ברמה הגבוהה ביותר.
    תג בתוך זה לכל רשומה.
    תגים בתוך זה לשדות.
    לידם תג אחד לכל מסך בן.
    בתוך תג של מסך בן, תג לכל רשומה במסך בן.
    בתוך תג רשומת בן, תגים לשדות ותג אחד לכל מסך נכד שהוא בן של בן זה.
    וחוזר חלילה.
    מקווה שזה ברור.

אני גם נמנע משימוש ב-attributes אם כך נקראים (ערכים בתוך התגים) – לא היתה לי יותר מדי הצלחה איתם אבל יכול להיות שכן פעם הסתדרתי.

עוד דבר – ממשקים האלה נופלים על namespaces. אולע אפשר להשאיר הגדרה של namespace ריק אבל יכול להיות שאפילו זה גורם לבעיה.

אתה צריך לבנות קובץ דוגמה באופן ידני, לשים אותו בתיקיית בת (של החברה בה אתה עובד) של system/load ואתה משתמש בהפעלה ישירה במחולל ממשקים לייבא את התגים. אחרי זה אתה ממפה את התגים לשדות בממשק. זה נדרש גם לטעינה וגם לפריקה. אתה לא יכול לכתוב את התגים ישירות.

בע"ה זה מספיק להתחיל. אשמח לענות על שאלות ממוקדות (כולל הבהרות של מה שכתבתי כאן).

שבת שלום

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    yoram
    משתתף
    המון תודה יצחק , ההסבר מודייק ועובד – הצלחתי לבנות את הממשק ולטעון .

שאלה נוספת – אני צריך לבנות תוכנית מעטפת לטעינה שהמשתמש יוכל לבחור מספר קבצים או תקייה שהתוכנית תרוץ עליה ותטען כל פעם קובץ אחד .
    1. האם יצא לך לבצע דבר כזה ?
    2. האם על מנת שהתוכנית תטען את הקבצים אני צריך שהשם של כל קובץ יהיה בדיוק כמו שם הקובץ שמוגדר בממשק המסכי ? ואם כן אז איך ניתן לטעון כמה קבצים שונים (הרי לא יכול להיות לכולם אותו שם) .

אשמח לעזרתך , תודה רבה!

yitzchok
    משתתף
    IL
    אתה מתכוון לתוכנה חיצונית דווקא או אפשר גם תהליך שמפעילים מתוך פריוריטי?

אני חייב להסתייג שאני לא בקי בהבדלים הרלוונטיים לתהליך כזה בין סביבת web וסביבת cs אבל בגדול זה פתיר במסגרת פריוריטי.

אא"כ זכרוני מזייף, לא צריכים להעתיק את הקובץ למקום שמצויין בממשק אלא בהרצת פקודת interface ניתן להעביר נתיב לקובץ.
    אם אתה רוצה לעבור על תיקייה יש פקודה (ראה sdk) לשלוף רשימת קבצים שבתיקייה לטבלת לינק ואז אפשר לעשות לולאה ולהפעיל ממשק על כל אחד בתורו. כל זה במסגרת שלב sqli בפרוצדורה וקלט של קובץ או תיקייה.

שבת שלום

yoram
    משתתף
    הטעינה וכל התוכנית היא פרוצדורה של פריוריטי לא תוכנית חיצונית .
    1. האם יש דרך לבחור בפריויטי כמה קבצים ולטעון אותם? אני מכיר שניתן דרך סייר לבחור קובץ אחד או לעבור עם פקודת FILELIST על תיקייה .
    2. איך ניתן לנהל שגיאות עבור כל קובץ אם טוענים כמה קבצים ? הרי הממשק תמיד מציג שגיאות עבור הטעינה האחרונה .

תודה .

yitzchok
    משתתף
    IL
    תשובה על רגל אחת לפני שבת:

היית צריך לבנות טבלה לנהל את הבחירה ומסך שמבוסס על הטבלה.
    להשתמש ב-FILELIST למלא את הטבלה (פר משתמש?) מעין משטח עבודה ואז לרוץ על מה שמופיע שם. כמובן אז צריכים לדואג גם כן בהמשך הטעינה שבחירה חדשה לא תשבש טעינה שעיצומה.
    אם אני זוכר נכון אפשר לבקש שהממשק תחזיר שגיאות דווקא לטבלת לינק ומשם אפשר לשפוך לטבלה פרטית בה תשמור שגיאות מכמה הרצות שאתה רוצה.

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.