ייבוא שדה ממסך מקושר

פורומים שימוש במערכת ייבוא שדה ממסך מקושר

משתתף
    בניתי מסך מקושר מטבלת ספקים ומטבלת לקוחות שייבאתי לשם את הספקים הקשורים לאותו לקוח.
    כעת במסך קריאות שירות ברצוני לייבא עבור לקוח שנפתחת לו קריאה, ספק מסוים מתוך המסך המקושר ההוא (כמובן לתוך שדה חדש ).
מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 17 סה״כ)
  • Replies
    yitzchok
    משתתף
    IL
    בעצם את צריכה להוסיף שדה שמצביע על ספק (בחירה מ-SUPPLIERS כמו בכל מקום) בתוספת הפעלת CHOOSE-FIELD או SEARCH-FIELD שמבוססת על טבלת הקשר שלך, ו-CHECK-FIELD (אם את רוצה) שדואגת שלא בוחרים ספק שלא קשור היה מופיע ברשימת הבחירה שלך.
      [ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    הדס
    משתתף
    תודה על התגובה.
    יש מצב שאתה מסביר לי יותר בפירוט? פשוט אני לא ככ יודעת איך עושים. אני מבינה מה הכוונה אבל לא בפועל.
    Interlligent
    משתתף
    ראשית אני לא מבין משהו אחד,
    האם זה יחיד ליחיד? או יחיד לרבים? או רבים לרבים?

לדעתי את צריכה טבלה שלישית שאת בוחרת אם זה יחיד לרבים.

הכוונה:

נגיד לספק יש מספר לקוחות.

את בונה טבלת בחירת ספק (מסך אב)
    במסך הבן את בוחרת את כל הלקוחות של הספק מהאבא,

ואז במסך ספקים את מקשרת את הטבלה החדשה, ובמספר לקוח את יוצרת CHOOSE FIELD
    עם הקוד הבא:

SELECT XXX_CUSTDES ,XXX_CUSTNAME
    FROM CUSTOMERS, XXX_CUSTCHOOSES, SUP
    WHERE XXX_CUSTCHOOSES.XXX_CUST =
    CUSTOMERS.CUST
    AND XXX_CUSTCHOOSES.XXX_SUP = :$.SUP
    ORDER BY 1;

yitzchok
    משתתף
    IL
    מה את כן יודעת? חבל שאכתוב הסבר על דבר שידוע לך.

הכי טוב שתשאלי שאלות נקודתיות ואם תוכלי לרשום את השדות הפרטיים שלך שרלוונטיים בטבלאות סטנדטריות וגם פרטיות זה היה עוזר.

ראשית כל – שדה לבחור ספק מתוך ספקים את יודעת לעשות? אני מניח שכן אם כבר שמת שדה לבחור ספק במסך הקשר הפרטי שלך. לכל הפחות תלמדי מזה ומשדה ספק בהזמנת רכש וכו' (כדוגמאות).

לאחר מכן נתמודד עם רשימת הבחירה. הייתי מציע להעתיק את רשימת הבחירה מכללית לרשימה עצמית בשדה החדש שלך ונדבר על ששינויים בזה.

yitzchok
    משתתף
    IL
    Interlligent כתב:

ראשית אני לא מבין משהו אחד,
    [ 8< ]

גם אני לא מבין – את רוב מה שאתה כתבת.
    אני מציע שתקרא את השאלות הקודמות של הדסה. הן שופכות קצת אור על השאלה הזאת.

Interlligent
    משתתף
    yitzchok כתב:

Interlligent כתב:
    [quote]ראשית אני לא מבין משהו אחד,
    [ 8< ]

גם אני לא מבין – את רוב מה שאתה כתבת.
    אני מציע שתקרא את השאלות הקודמות של הדסה. הן שופכות קצת אור על השאלה הזאת.[/quote]

אם לא הבנת אז אסביר שוב,
    יש הבדל רציני בין לקשר לקוח אחד לספק אחד,
    אבל אם רוצים לקשר מספר לקוחות לספק אחד? הדרך קצת שונה… לא?

לדוגמא, אם מעוניינים לקשר רק לקוח אחד לספק אחד, אז פשוט מוסיפים את הלקוח למסך ספקים ואז אפשר מול החיתוך הזה להמשיך,
    אבל אם יש לספק אחד יותר מלקוח אחד, אז כאן צריך להקים טבלה שלישית שעושה את זה.. ואז ההמלצה שלך לCHOOSE FIELD היא קצת שונה מאשר רק ההצגה של הלקוח שנחתך מול הספק.

ממה שהדס רשמה קשה להבין על מה מדובר מאחת האופציות האלה.

yitzchok
    משתתף
    IL
    yitzchok
    משתתף
    IL
    והדסה ביקשה תשובות מפורטות והיות ואני לא יכול לכתוב תשובה מפורטת מ-א עד ת ולדעת שהיא בכלל תעקוב, אני מעדיף לעשות את זה שלב שלב.
    Interlligent
    משתתף
    yitzchok כתב:

לא מצאת את השרשרת לה התכוונתי
    ממש חבל שתבזבז זמן על זה, כי כבר היינו שם

https://priority-forums.com/he/index.php/forums/6-%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%97-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%99/15751-%D7%A7%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%A4%D7%A8%D7%9E%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A1%D7%A4%D7%A7%D7%99%D7%9D

אוקיי 🙂
    לא עוקב אחרי כל הפוסטים ומקשר ביינהם…
    חבל שמי שפותח פוסט לא מרכז הכל במקום אחד… לעזור לנו לעזור לו 🙂

הדס
    משתתף
    אני עוקבת אחרי התגובות – תודה רבה
    אבל אשמח שיהיו תשובות מפורטות
    אלמוני
    אורח
    ארכז את מה שנדרש ממה שכבר נכתב:
    1. צריך להוסיף שדה "SUP" (או יותר נכון, XXXX_SUP) לטבלה SERNUMBERS (קריאות שרות)
    2. במסך SERNUMBERS, צריך להוסיף את השדה הזה ולחבר אותו אל SUPPLIERS.SUP, עם מזהה 5 (מפני שטבלת SUPPLIERS אינה מופיעה במסך SERNUMBERS, ואפילו אם כן, את רוצה ישות נפרדת). השדה הזה יהיה מוסתר.
    3. באותו מסך צריך להוסיף SUPPLIERS.SUPNAME ו-SUPPLIERS.SUPDES, כאשר לשני השדות יש מזהה 5. השדות הללו יהיו מוצגים, כאשר SUPDES יהיה במצב קריאה בלבד. בשני המקרים, שם עמודת המסך חייבת להתחיל עם הקידומת הפרטית שלך.
    4. לשדה SUPPLIERS.SUPNAME צריך להיות הפעלה CHOOSE-FIELD, אשר מאפשר לך לבחור ספק שמקושר דרך הטבלה הפרטית שלך אל לקוח הקריאה.
    5. לשדה SUPPLIERS.SUPNAME צריך להיות הפעלה CHECK-FIELD אשר בודק שהספק אכן שייך ללקוח בהתאם לטבלה הפרטית שלך, או שהשדה ריק.

בהודעה #16353, מופיע קוד להפעלה CHOOSE-FIELD. הקוד הזה אינו מתאים לך מפני שהוא מאפשר לך לבחור לקוח על פי ספק – את צריכה לבחור ספק בהתאם ללקוח.

yitzchok
    משתתף
    IL
    רמת הפירוט של תשובה מפורטת תלויה מאוד במי שצריכ/ה את התשובה.

עם כל הכבוד את מקבלת עזרה בחינם והזמן יקר גם לנו ואם תוכלי לכוון אותנו לענות לך ב-10 דקות במקום 20 (לדוגמה – וכן, ניסוח הפוסטים הארוכים לוקח לא מעט זמן לפעמים) נודה לך.

למישהו אחר רמת הפירוט שנתתי היה מספיק לכוון אותם ואני לא יודע עד כמה אני צריך לפרט אצלך אך אין לי רצון לכתוב קורס פיתוח מסכים שלם כאן בפוסט רק בגלל שאולי את לא יודעת דבר מסוים.

כפי שאני כתבתי – קחי את הדברים שכבר כתבתי ושאלי שאלות נקודתיות על מה שלא ברור לך. קחי גם בחשבון שאנחנו לא יכולים לתת לך תשובות מדויקות כי אנחנו לא מכירים את הפרטים של הפיתוחים הקיימים עליהם את מוסיפה.

תודה

yitzchok
    משתתף
    IL
    ואם נעם מסוגל לכתוב בול מה שצריך בלי לשאול כמוני אז כל הכבוד לו.
    yitzchok
    משתתף
    IL
    אבל יכול להיות ש 4 ו 5 אצלו עדיין לא מפורטים מספיק ולזה התכוונתי.

נעם תודה על התשובה שלך עד כאן 🙂

yitzchok
    משתתף
    IL
    נעם למה מסך SERNUMBERS? מדובר בקריאות שירות
מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 17 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.