ליקוט מספר הזמנות ביחד

פורומים שימוש במערכת ליקוט מספר הזמנות ביחד

מרבית ההזמנות בחברה הינם של פריטים בודדים ( 2-3 פריטים )

האם קיימת שיטה בפריאוריטי לליקוט מספר הזמנות במקביל ?

אני עובד בפריאוריטי מסחרי
    האם הפריאוריטי תעשייתי או מודול WMS יש כלים התומכים ?

תודה והמשך יום נעים

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • Replies
    YairM
    משתתף
    שלום מוריס
    כמובן שמודול WMS הינו אופטימלי לשיטת ניהול איתורים ולליקוט גלים,אך ממה שאני הבנתי עד כה מההתנהלות שלכם נראה לי שאתה לא חייב את המודול הזה.
    בעזרת כלים יישומיים ניתן יהיה להערכתי להשתמש בפריוריטי המסחרית כפי שהיא.
    אם תפרט את תהליך הליקוט שלכם כיצד הוא מתבצע כיום, ולמה אתה שואף להגיע, אולי נוכל לתת לך כיוון להגיע ליעד.

יאיר

יאיר שלום

מנהל התפעול/לוגיסטיקה העלה אופציה להשתמש באיתורים . המטרה הינה לשפר את נושא הילקוט בחברה . אני מודע לחלוטין למורכבות ותוספת העבודה בניהול מלאי לפי איתורים
    לכן בשלב ראשון ביצעתי ניתוח צריכה של פריטים ובניתי נתיב לליקוט" אופטימלי " , סידור פיזי של מחסן על פי ניתוב הליקוט , סדר מק"טים בדוחות הליקוט בהתאם לניתוב הליקוט + סידור פיזי של המחסן
    בנוסף יתבצע שילוט במחסן לפי משפחות
    הצעדים הנ"ל אמורים להעלות את רמת הליקוט בכמה רמות
    המחסן קטן 20*20 פיזית והמוצר גם קטן פיזית . המחסן מכיל עשרות אלפי מק"טים .
    צעד נוסף שאני שוקל הינו להשתמש בשדה " מיקום " ( כרטיס פריט ) ברמה של שדרה ( עמודה) ללא ציון " איתור מלא " + שילוט במחסן לפי שדרה + הוספת "שדרה" בדוחות
    בכל הצעדים הנ"ל אין תשומות נוספות של עבודה/כ"א
    רק במידה וזה לא יספיק אשקול את הנושא של איתורים במלאי . כדי לקבל החלטה נכונה אני לומד בצורה מעמיקה את נושא האיתורים ומשמעויות

עשיתי גם ניתוח של ההזמנות בחברה . 80% ההזמנות הינם של פריטים בודדים בהזמנה ( 2-4 מוצרים לליקוט בהזמנה ) כאשר מלוקטות כ-400-500 הזמנות ביום . הליקוט היום הינו של הזמנה בודדה
    זה מוביל לחשיבה של ליקוט מספר הזמנות במקביל כולל שימוש בעגלת ליקוט ממוחשבת לכן ההתעניינות שלי במודול WMS

תודה רבה על העזרה

YairM
    משתתף
    שלום מוריס.

אם אתה מנהל במחסן אחד את כל הפריטים, ולכל פריט יש מקום יעודי בהתאם לרמת המלאי שנקבעה לו ובהתאם לגודלו הפיזי ,עדיף שלא תנהל איתורים אלא תנהל מיקומים ע"י מילוי המיקום הפיזי בשדה מיקום המק"ט, בהתאם ללוגיקה ומיפוי המחסן שתקבע מראש.

לאחר מכן אפשר לבנות דוח שיציג את רשומות ההזמנות הפתוחות לליקוט, וכן את השדה מיקום המק"ט ,את השדות בדוח יש למיין מיון ראשוני על השדה מיקום המק"ט, ומיון שני על השדה מספר ההזמנה,
    לאחר מכן את הדוח ניתן יהיה להפיק עבור מספר הזמנות בהתאם לכמות הפיזית שיכול המלקט ללקט בו זמנית ,והמלקט יוכל ללקט את הפריטים להזמנות בהתאם לסדר שמופיע בעמודת מיקום המק"ט.

יאיר

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.