מושגי יסוד

פורומים שימוש במערכת מושגי יסוד

משתתף
    שלום,

אחרי שהשתלטתי (בערך) על הדברים הבסיסיים, אני צריך הנחיה עם כמה מושגי יסוד.
    אני אכתוב אותם, ואת מה שאני חושב שהם מייצגים.
    אנא, סייעו לי בהבנה.

מושגים שדורשים הסבר: מחיר אחרון, מחיר קניה, עלות תקן, עלות.

מחיר אחרון: המחיר האחרון שבו נקנה המק"ט.
    מחיר קניה: ???
    עלות תקן: עלות הייצור ו/או הרכישה מתוקננת לפי משהו… אולי מלאים… אולי עץ המוצר… אולי מחירוני ספק… אולי מחיר אחרון… אולי לפי מה שמבקשים מהתוכנית "עדכון מחירי מוצר"….
    עלות: ??

האם יש מקום בו ניתן לקרוא על הלוגיקה של הדברים. מקום בו יש איזה מבט-על שנותן הבנה קצת יותר רחבה מאשר 'כדי לעשות א' תלחץ פה פה ופה?'

האם יש מקום כזה שבו המושגים מובהרים. משהו שמסביר למה פעם אחת יש 'כרטיס פריט' אבל 'הגדרות כספים למוצר' או 'פרמטרים נוספים למוצר'.

אם יש מקום כזה, אני אשמח להתעמק בו.

תודה,

רן.

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • Replies
    יניב
    משתתף
    הי,
    F1 הינו עזרה לשדה, מספק מידע לגבי השדה.
    קליק ימני(עם העכבר) על מסך בן מסביר לגבי מסך.
    אתה יכול להיעזר באשפים של המערכת.(נמצאים בתחתית כל תפריט).
    יניב
    רן
    משתתף
    יניב,
    קודם כל תודה.

דבר שני, העזרה שתיארת היא מאד נקודתית ולא ממש נותנת מבט כולל למי שלא מכיר את המושגים של פריוריטי או בכלל מושגים.
    למשל,

העזרה (F1) על השדה "עלות תקן" היא: "עלות התקן של של יחידת קניה/מכירה של המוצר".
    שזה בערך כמו להסביר ש'פסיומטר' הוא 'פסיומטר למדידות'.

נכון שיש שם עוד טקסט, טקסט זה מכיל בתוכו סבטקסט שממנו ניתן להשליך ולהבין… אבל אני מחפש מקום בו הסבטקסט של העזרה מוסבר באופן ברור.

שוב,
    למשל, מה זה (לעזאזל) עלות תקן? ומה זה עלות?

רן.

Lior
    מנהל בפורום
    הי רן
    עלות תקן היא עלות ידנית שנקבעת למוצר ואינה מושפעת מהמחיר בו המוצר נרכש או מהעלות בפועל לייצר אותו.

ובאופן כללי בנושא העזרה. צר לי. האשפים זה הכי "מעל" שיש בתוכנה
    בחלק מן האשפים המושגים מוסברים בהרחבה יתרה, בחלק אחר פחות. מושגים ב ERP כדאי להעזר בויקיפדיה. אם יש לך שאלות יותר ספציפיות, אנחנו כאן

רן
    משתתף
    בסדר, תודה.

שאלה ספציפית:

אנחנו יצרנים של בגדי ילדים (התמחות במידות גדולות http://www.trshop.co.il)

עד היום עבדנו במערכת שאני בניתי ב ACCESS.
    במערכת שבניתי יצרתי "עץ מוצר" שהכיל גם את המחירים של חומרי הגלם.

עיקר מטרתה של המערכת היה לעזור לנו לקבוע את העלות של המוצר המוגמר. לפי עלות זו קבענו את המחיר הסופי , ריווחיות וכו.

כרגע, אני נתקל בכמה קשיים להעתיק את הלוגיקה למערכת החדשה:

1. אין לי מושג איך להכניס עלויות עבודה לעץ המוצר. מה שעשיתי הוא להגדיר מק"ט חדש בשם "מתפרה אלכס" עם עלות תקן של 1 ש"ח. בעץ המוצר אני מגדיר בכמות, למשל 22 'אלכסים', כדי לייצר עלות עבודה של 22 ש"ח. יש לי תחושה שזו לא הדרך הנכונה…

2. הלוגיקה במערכת הישנה, לגבי מחיר הבד היתה זו: קח את מחירי כל הבדים המשתתפים בייצור הבגד, מתוכם תבחר את היקר ביותר – זו עלות הבד. למשל, אם קניתי 20 מטר בעלות של 30 ש"ח למטר וקניתי גם מאותו בד 100 מטר בעלות של 10 ש"ח למטר, חישוב עלות המוצר תיהיה לפי 30 ש"ח למטר (היקר מבין השניים). אני חושב שאני רוצה לשמר את הלוגיקה הזו, אם כי אני לא בטוח… בפריוריטי שווי עץ המוצר, התמחיר, נקבע בכל רגע נתון לפי המלאי שיש לי, או לפי הזמנות או הצעות מחיר, והוא משתנה לאורך ציר הזמן כתלות בכל הפרמטרים האלו. נכון?

תודה,

רן.

אלמוני
    אורח
    היי,

מחיר קניה – מחיר הקניה של הפריט מהספק, אם אתה לא מנהל מחירוני ספק (קרי אתה תמיד קונה את הפריט הזה במחיר הזה). יש איזה קבוע ששולט על זה, אני רואה שה F1 די מפורט

מחיר תקן – מחיר שאתה קובע שהוא העלות הסטנדרטית למק"ט זה. ניתן ידנית וכפי שליאור ציין – לא מושפע מתמחיר תנועות מלאי. זו גם העלות הבסיסית ביותר שנלקחת בתמחיר במידה ואין עלות אחרת.

עלות – עלות המוצר כפי שחושבה בתמחיר האחרון, לפי תנועות מלאי (כמויות) והחשבוניות שקושרו אליהם (מחיר). אם יש לכם פריוריטי תעשייתי אז יש גם תמחיר פק"עות ועוד …

אני גם ממליץ על האשפים וגם קליק ימין > עזרה מקוונת על מסכים/דו"חות/פרוצדורות – התיעוד יחסית טוב וזמין ומחולק לנושאים קטנים לעיכול.

לגבי השאלות, תלוי אם יש לכם מערכת תעשייתית – ואז יש לבצע מידול מפעל ודיווחי ייצור לפק"ע – שבהם יש מרכזי עבודה, שעות עבודה / מכונה, עלות עבודה / מכונה – בקיצור חגיגה שלמה,
    או שיש לכם מערכת מסחרית / זום.

1) אם מדובר במערכת מסחרית / זום, אז אין פקודות עבודה ולמעשה רמה אחת של אב-בנים. במקרה כזה, אם אתה מדווח ייצור דרך הרכבה במחסנים, אז כן – ניתן להשתמש במק"ט "שעות עבודה חיים" לדווח מספר שעות בכמות ולקבוע מחיר תקן.

ניתוח תמחיר תקן למק"ט האב בטוח תוכל להפיק, תמחיר בפועל אני לא יודע … צריך לבדוק

2) נכון מאוד, למיטב ידיעתי אין את הלוגיקה הזו בפריוריטי. אתה יכול ידנית לנהל עלויות תקן לבנים ולהוציא תמחיר תקן לאבא ולראות מה עלות התקן שלו. אפשר גם פעם בתקופה להעתיק את העלות לעלות התקן של כל המוצרים, ואז ידנית לשנות נקודתית במק"טים של הבד.

בהצלחה.

רן
    משתתף
    תודה רבה על התגובה.
    אני מאד מעריך את מי שמשקיע מזמנו לעזור.

אנחנו עובדים עם זום, ככה שכל העניין התעשייתי הוא מחוץ לתחום.

באשר למושגים, שוב תודה, זה עוזר.

העלות שלי במתפרה / גזרניה היא לפי פריט ולא לפי שעות עבודה.
    לכן שיטת הקידוד שתארתי מתאימה לי – היא יושבת על הבנים של המוצר המסוים והיא מתארת בדיוק את העלות. הבעיה היא למשל, מה אני עושה אם אני חוזר על המוצר בעתיד, או שאני מקבל אותו ממתפרה אחרת בעלות שונה… כרגע זה מספיק טוב לי אם כי המקרים שתארתי הרגע כבר קרו לי.

רן.

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.