› פורומים › שימוש במערכת › מלאי של מק"ט לפי מחסן כולל הזמנות פתוחות
- This topic has 8 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים, 4 חודשים by levi.
-
- יוני 20, 2017 בשעה 10:45 pm
אם יש להתייחס להזמנות אז זה לא בדיוק מלאי אלא נקרא זמינות. חפש מסכי בן – ראשית כל יש של מסך מוצרים במקביל למלאי למוצר (אלה לא בהכרח השמות המדויקים).מצד שני זמינות זה צפי וזה סה"כ ולא מתייחס למחסנים.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- יוני 20, 2017 בשעה 11:57 pm
יש מסך "כרטיס פריט" בו יש לך מסך בן "זמינות מוצר" (מסך שמציג לך את המלאי כולל הזמנות פתוחות למוצר), או מסך הבן "מלאי למוצר" מציג את המלאים בכול המחסנים אבל כפי שצוין לא לוקח בחישוב הזמנות פתוחות למוצר.- יוני 21, 2017 בשעה 11:53 am
מסך בן אני צריכה ללכת אחד אחד. אין מסך שטוח כזה של "זמינות מוצר"? תודה.- יוני 21, 2017 בשעה 12:36 pm
יש לך בכרטיס פריט גם מסך של זמינות מוצר וגם מלאי למוצר שמציג לך את המלאי לפי מחסנים, אם זה לא מה שחיפשת יש לך בנוסף מסך שטוח: "מלאי נוכחי במחסנים" ניהול מלאי > ניהול מחסנים > מלאי נוכחי > מלאי נוכחי במחסנים, במסך זה את יכולה לעשות שאילתא לפריט והוא יציג לך את המלאי לפי מחסנים.- יוני 21, 2017 בשעה 12:39 pm
בנוסף יש גם לא מעט דו"חות להצגת מלאי ולזמינות מוצר, תסתכלי בתיקייה: "מלאי נוכחי" ניהול מלאי > ניהול מחסנים > מלאי נוכחי או בתיקייה: "ניהול מלאי > ניהול מחסנים > דו"חות מלאי" ייתכן והנתיב אצלך יהיה שונה מעט (תלוי גם אם פתוח לך מבחינת הרשאות).- יוני 21, 2017 בשעה 2:16 pm
levi2 כתב:בנוסף זה לא עוזר לי כי אני צריכה לפי מחסן.
פשוט אין את זה במערכת.
עד כמה שאני בדקתי בעבר גם אין משהו שמחשב זמינות לכלל המוצרים בבת אחת, אלא רק בכניסה לאותם מסכים ברמת מוצר.
נראה לי שהיה אפשר למתכנת מנוסה לבנות משהו שיעשה את כל החישובים בבת אחת אבל זה לא דבר פשוט.
במיוחד כי מה שיש במסך הזמינות זה לא רק סה"כ מלאי זמין אי שם בעתיד אלא רואים התפתחות מלאי בעתיד וההכנה של זה די מורכבת.כדאי להבין למה אין מושג של "זמינות לפי מחסן".
הרי מלאי נוכחי לפי מחסן ניתן להשיג מהמערכת.
אבל זמינות זה צפי, וצפי על ציר זמן (כי לא יעזור לי לדעת שיהיה לי מלאי חיובי בעוד X חודשים אם אני אהיה במלאי שלילי בשבוע בדרך כי מלאי שלילי זה לא מצב מציאותי והייתי צריך לפעול למנוע אותו). בס"כ אפשר לומר "את זה יש לי , וזה יכנס בתאריך X וזה ייצא בתאריך Y" ולחשב את התוצאות של התנועות על רמות המלאי באופן כללי. אם היינו צריכים לחשב זמינות על ציר זמן ברמת מחסן היינו צריכים לדעת אילו תנועות מלאי נוכל לצפות בין מחסנים, ולאיזה מחסן יכנס מלאי חדש ומאיזה מחסן יהיה כל משלוח. אנחנו יודעים את כל זה?
וגם אם את אומרת שתוותרי על הפירוט של התאיריכים השונים אלא מספיק לך רמות מלאי לאחר כל התנועות הצפויות כרגע – איך הייתי יכול לתת את זה בלי לדעת את הנעלמים שהזכרתי?
מקווה שזה שופך קצת אור.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- יוני 21, 2017 בשעה 2:35 pm
זה שופך אור ועוזר מאוד תודה, מה שעשיתי זו עבודה ידנית,כדי לראות את המלאי במחסנים נכנסתי למחסן הרלוונטי > "יתרות במחסן" ורשמתי בצד את המספר.
כדי לראות את המק"ט בהזמנות לקוח פתוחות, נכנסתי למסך "פירוט הזמנות לקוח פתוחות" > העלתי את המק"ט שרציתי > ירדתי למסך בן "מלאי למוצר" וכל מה שאין לו מלאי במחסן שלי, הורדתי מהרשימה ורשמתי בצד את המספר.
אח"כ הפחתתי בין השניים והיתרה יצאה לי התוצאה הנכונה. (סה"כ ממסך "יתרות במחסן" פחות סה"כ במסך "פירוט הזמנות לקוח פתוחות").
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.