שלום
בחברתינו מוגדר אחוז סטיה מותרת להזמנה 10%. אחוז זה המוגדר במאפיינים נוספים למוצר פועל על רכש (קבלת סחורה) ומכירות (משלוח או חשבונית מס') יחד ואין אפשרות לפצל את המנגנון.
הענין הוא שלרכש רוצים לאפשר סטיה של 10% אבל למכירות לא רוצים לאפשר סטיה של כלום מעל מה שהוזמן.
הכנסתי חוק עסקי שימנע שליחה בשורה אם הכמות גדולה מהיתרה למשלוח.
המשלוחן מצא פירצה שלפני שהוא מכניס כמות בשורת המשלוח הוא מפצל את השורה ואז בכל שורה יש יתרה למשלוח מההזמנה ואז הוא יכול לשלוח למעשה כמות כפולה. (בכך הוא עוקף את החוק שלי).
למעשה מוגדר 10 % סטיה אז הוא לא יוכל לשלוח יותר מחריגה של 10% כי יש הודעה שהפכתי לשגיאה שלא ניתן לשלוח מעבר לסטיה המותרת אבל את הכמות של 10% הוא יכול לשלוח מעבר להזמנה.
עלה בדעתי לא לאפשר לו לפצל שורה על ידי חוק עסקי שימנע שינוי בשדה 'הזמנה' בשורות תעודת המשלוח, אבל אני חייב לאפשר לו פיצול שורות כי הוא פעמים שולח מוצרים ממנות/פק"עות שונות באתו משלוח על בסיס אותה שורת הזמנה.
האם יש פתרון לזה ?
תודה
חוקים עסקיים די מוגבלים ולא מתאימים למה שאתה רוצה כאן. הייתי שוקל הפעלה CHECK-FIELD על הכמות בשורה, שמשווה את *סה"כ* הכמות בשורות שקשורות לשורה בהזמנת לקוח לכמות שהיתה בהזמנת הלקוח.
לפי מה שאתה כותב, אפשר גם לפצל את הכמות בין שתי תעודות משלוח ולא רק שתי שורות בתוך אותה התעודה.
אכן ניתן לקשר תעודות רבות על הזמנה אחת, כנ"ל גם חשבוניות מס רבות על הזמנה אחת במקביל כל זמן שלא מכניסים כמות (כלומר שורת ההזמנה פתוחה) וזה כבר חור גדול בתוכנת הפריוריטי, אבל לא יעלה על הדעת שלא תהיה דרך 'יישומית' לחסום משתמש ששולח סחורה לשלוח מעבר לכמות המוזמנת ובמקביל לאפשר למקבל הסחורה לקבל מעבר לכמות שהוזמנה מספק.
תודה