› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › סינון ושאילתות מובנות מתוך קוד
- This topic has 5 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 11 חודשים by לניר.
- נובמבר 20, 2018 בשעה 4:33 pm
רציתי לדעת האם אפשר וכיצד אפשר להפעיל מסננים למסכים בפרוצדורות.אני נתקלתי במספר מקרים שבהם שהייתי רוצה שהפרוצדורה (קוד) יפעילו מסנן ויפעילו אותו
אם במקרים של עדכון הנתונים בפרוצדורה (או הפעלה ישירה או טריגר) ואז שאוכל לסננן את הנתונים שוב ולהציג את הנתונים הרלוונטיים.
או מקרה אחר שבו אני מייצר למשתמשים "כפתורים" שמציגים להם את הנתונים הרלוונטיים ולמנגנון מחולל השאילתות אין מענה, כמו סינון לאחר סינון, או מספר ערכים מסויימים מתוך רשימה וכדומה.
ועוד שאלה מתוך הנחה שעל הקודמת עניתם כיצד אפשר לבצע סינון נוסף על המסנן הקיים הקיים: לדוגמא בניתי מסך לבדיקת חשבוניות של מנהלי החברה, ישנן הרבה מקורות לחשבוניות והרבה מקורות מחיר (יתכן וזה נעשה בדלפק, הזמנה טלפונית, אפליקציה, סניפי החברה וכדומה) אז נניח שסיננתי קודם את אלו שהגיעו שמקור המחיר שלהם הוא המערכת (מחירונים או מחירים מיוחדים ) כלומר מקור המחיר אינו M (ידני) ואז אני רוצה להתמקד באלו שמחירם נמוך ממחיר מחירון הבסיס, או אלו שנעשו גב-אל-גב כלומר יש להם הזמנת רכש, או ….. והרבה או…. הייתי רוצה לעשות זאת בשלבים שהמשתמש לוח. כל פעם על הפעלה שמסננת עבורו ומוסיפה את הסינון החדש על הקודם (ואז גם יתכן ויתאפשר לחזור לסינון הלפני אחרון).
ואז… לדוגמא הסינון האחרון שהתקבל הייתי רוצה שהמשתמש יוכל לשנות לכל השורות הללו סטאטוס או לסמנם כ'נבדק'
הדוגמה הזאת רלוונטית לתהליך שלנו על בדיקת תעודות אך היא גם רלוונטית לעוד מספר מסכים שבהם אנו בודקים ונתחים נתונים מתוך הפריוריטי.
לצורך המחשה עד כה היינו מוציאים את הדוחות לאקסל, מסננים ומסמנים את השדות לשינוי (נבדק, לטיפול …., פעולה גנרית כמו מיל עדכון/ שינוי סטאטוס לקוח וכו..) וזה היה מוגבל רק לשדות מסויימים ורק לערכים שהוגדרו מראש באקסל
ואז מדביקים מחדש את האקסל לגבי אלו שעברו שינוי…מקווה שהייתי ברור.
- Replies
-
- נובמבר 21, 2018 בשעה 10:12 am
שאלת הרבה מאוד בבת אחת.ראשית כל, סינון אחרי סינון בעקרון עדיין סינון אחד מורכב (לא חייב להיות בשלבים).
אבל יתכן שבכל זאת יש שאילתא שניתן להזין ידנית במצב שאילתא אבל לא נתמך ע"י מחולל השאילתאות.אני לא לגמרי בטוח שאני לא מפספס אופציה, אבל הייתי אומר שאם הדרישות די קבועות, ויש לך את הידע לפתח, שהפתרון הוא במסכים פרטיים (לקריאה בלבד כמובן, או לכל הפחות שנותנים עדכון ע"י הפעלת ממשק על מסך סטנדרטי לאחר שינוי במסך הפרטי שלא מעדכן טבלה).
הייתי מכין עמודות במסך שמשקפות את התנאים לפיהם הייתם רוצים לחפש ואז המשתמשים יוכלו לסנן לפי אלה שמביאים לידי ביטוי מה שהיית עושה כשאילתא.
באותם מסכים ניתן להעזר כמסכי קלט לפרוצדורות.נראה לך ישים?
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- נובמבר 21, 2018 בשעה 1:21 pm
היי בעיקרון לא בדיוק הבנתי את התשובה:
אנסה לפשט לשתי שאלות:
1. האם יש דרך להשיט סינון על טופס כשאתה עליו על ידי פקודת קוד?
2. והאם יש דרך לקבל את השאילתה הנוכחית ? כלומר המשתמש עשה F11 או שילב כמה שאילתות מהמחולל. האם יש איזה שדה שזוכר את התנאי WHERE… של המסך.- נובמבר 21, 2018 בשעה 3:26 pm
1. אני לא מכיר דרך לשלוף רשומות במסך *לאחר שהמסך כבר נפתח* באמצעות קוד. אני יודע איך לקבוע באמצעות תנאים בהגדרת המסך אלו רשומות תופענה בעת פתיחת מסך. הפתרון שנמא בפריוריטי – שליפות מוגדרות מראש (שמוגדרות באמצעות מחולל השאילתות, SHIFT + F11), אך אלה אישיות.2. תיכנס ל-WINDBI, לאופציה DUMP ואחר כך FORM ותקבל לכאורה את הגדרת המסך.
- נובמבר 21, 2018 בשעה 7:52 pm
למיטב ידיעתי התשובות לשתי השאלות הן לא[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.