› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › עדכון מס' ת.משלוח בח-ן
- This topic has 18 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 8 שנים, 4 חודשים by
yitzchok.
-
- מאי 25, 2017 בשעה 9:09 am
ראשית כל, עדיף להשתדל לא להכניס ערכים ישירות לשדות מוסתרים במסך כי זה יכול לסתור את כל המטרה של שימוש בממשק.את יכולה לאשר לנו שדאגת למלא את השדות דרך בממשק בדיוק בסדר שעובד אם היית עושה את הפעולה ידנית מול המסך? הדבר הזה די חשוב.
ועוד – כזה לא עובד (הכנסה בשדות הגלוים) הממשק נכשל או פשוט הערך לא נקלט ונשאר ריק? ואם נכשל מה מופיע בדו"ח שגיאות טעינה?
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- מאי 25, 2017 בשעה 4:43 pm
1. אוקיי אז במקום לעדכן את שדה TRANS אני מעדכנת את שדה DOCNO
2. הממשק מעדכן לפי הסדר הבא: PART,DOCNO,TQUANT
ידנית לא ניתן לעדכן את מס' ת.המשלוח בפירוט הח-ן (ולכן ניסיתי לעשות זאת קודם עם TRANS)
3. הממשק לא נכשל, השורות נכנסות רק שהשדה של מס' התעודה לא מתעדכן- מאי 25, 2017 בשעה 5:36 pm
אז חזרתי שוב לנסות לעדכן את ה-TRANS והפעם זה הצליח אבל חלקית.
מתוך 3 שורות הוא הכניס רק את הראשונה עם מס' ת.המשלוח ובדו"ח שגיאות רשום:
"אין התאמה בין המוצר בתעודה למוצר בחשבונית"
למרות שבדקתי וזה אותו פריט…
יש רעיון מה עוד אני צריכה לבדוק?- מאי 25, 2017 בשעה 6:00 pm
אני שמחה לעדכן שמצאתי פתרון
יש לעדכן גם את השדה TRANSPART
לפי הסדר:
TRANS
TRANSPART
PART
וכו'..תודה בכל מקרה!
- מאי 28, 2017 בשעה 11:28 am
מסתבר שטעיתי
אכן נכנסים כל השורות לח-ן ומתעדכן שדה תעודה בכולם
אך כולם מקושרים משום מה לשורה הראשונה של ת.המשלוח,
ז"א, הוא מעדכן את ה-TRANS של השורה הראשונה בכל השורות למרות שבטבלת הטעינה מופיעים TRANSים שונים…- מאי 28, 2017 בשעה 3:56 pm
שלוםלאחר מחשבה אני מרגיש שאני צריך לכתוב את התגובה הזאת כדי להעלות את הנושא.
מצד אחד אני שמח שמצאתם פתרון (על פניו).
מצד שאני, איך שאני מבין את ההנחיות לפיתוח פרטי, לי נראה שממשק כפי שהגדרתם אותו גובל בפיתוח שלא מאושר (הרי בעצם מעדכנים עמודות שאי אפשר לגעת בהן בתור משתמש).בעיניי, הגישה הנכונה – אך מורכבת יותר, אין ספק – היתה לדאוג בממשק אחד למלא את החשבוניות בשורות ע"י מילוי שדות תעודה וקוד תעודה או בכותרת התעודה או במסך תעודות לחשבונית. לאחר מכן לעבד את השורות שהוכנסו לחשובנית ולהפעיל ממשק שני שמעדכן את הכמויות ע"י משיכה של שורות לתוך המסך ע"י המזהים.
אכן מורכב יותר ולא במעט אבל כך הממשק עושה בדיוק את הפעולות שהמשתמש היה נאלץ לעשות ויודעים שהיתה למערכת הזדמנות להפעיל את כל הקוד שהיה צריך לרוץ. אני לא אומר שבוודאות איך שעשיתם את זה יש קוד שלא רץ, אבל קשה להיות בטוחים.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- מאי 28, 2017 בשעה 4:17 pm
הבהרה:
מה שאני כתבתי, כתבתי בלי לשים לב שהיה עוד עדכון.
לאור מה שנכתב היום אני חושב שעוד יותר חשוב לבנות תהליך בשיטה שתיארתי.
לשלוף שורות לפי מזהה אפשר.
כך שאם עושים טעינה מטבלה אפשר לקבל אחרי הטעינה מפתח חשבונית מעמודת KEY1 (אם אני זוכר נכון) ולבצע שאילתא על פיו שיכין נתונים לממשק שני שישתמש במפתח שורת חשבונות לגרור את החשבונית ל"מסך" של הממשק כדי לעדכן אותה, ומפתחות שורות (זאת אומרת KLINE כי IV צריך להיות שם אוטומטית) שיגררו את השורות לעדכון כמויות.[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- מאי 29, 2017 בשעה 1:02 pm
זה הדבר הראשון שניסיתי וזה לא עבד…
עשיתי ממשק נוסף שמעדכן את מס' התעודה, בח-ן שמתי IV
ובפירוט ח-ן שמתי KLINE ו-DOCNO
לא קורה כלום ואין שגיאה
טבלת הטעינה מלאה בפרמטרים הנכונים.- מאי 29, 2017 בשעה 4:37 pm
זה לא מה שכתבתי.אני התכוונתי שמעדכנים בממשק ראשון סוג תעודה ו(מספר) תעודה בכותרת החשבוניות (לאחר ששולפים חשבונית ע"י IV או לחילופין מייצרים חשבונית חדשה, ואם כן ביחד עם שאר השדות שיש למלא בכותרת)
לאחר מכן עושים שאילתא כדי לראות את השורות שנוצרו ע"י הממשק ההוא. הרי הממשק מחזיר את ה-IV ב-KEY1 כך שאפשר לאתר את החשבונית שנוצרה. לכל אחת מהשורות צריך להיות כבר TRANS בפנים.
על בסיס הנתונים האלה אפשר להכין נתונים לממשק שני בו יש IV בכותרת ו-KLINE בשורות ובשורות או מוחקים את אלה שלא צריכים או מעדכנים כמות באלה שכן צריכים.
וכך לא מכניסים שם ערך חדש לשדה שלא גלוי (כאמור השימוש של IV ו-KLINE שכן מוסתרים זה כדי למשוך שורות קיימות ולא ליצור שורות חדשות).מקווה שעכשיו זה יותר ברור
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- מאי 29, 2017 בשעה 5:46 pm
האמת שלא,
לא הבנתי למה לגעת בכמויות?
אני אכן מקבלת ב-KEY1 את ה-IV ולכן ניסיתי לעדכן דרכו את ה-TRANS של הח-ן אבל רק השורה הראונה מתעדכנת למרות שבטבלת הטעינה אני רואה את ה-TRANSים שאמורים להתעדכן.
בדו"ח שגיאות רשום "אין התאמה בין המוצר בתעודה למוצר בחשבונית." כנראה הוא מנסה לטעון את ה-TRANS הראשון לכל השורות…- מאי 29, 2017 בשעה 8:15 pm
אני לא חושב שתפסת מה שאני מנסה לומר.אני מנסה להסביר שאין לנסות ליצור לבד שורות שקשורות לתעודות משלוח.
יש במסך העל שדות שאם ממלאים אותם (סוג תעודה ותעודה) גורמים לכניסה של שורות לחשבוניות שכבר קשורות לתעודות משלוח. אם זה כבר נכנס עם כמות מתאימה, יופי.
את ממלאה את החשבוניות בצורה הזאת? אם לא, למה לא?
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- מאי 30, 2017 בשעה 11:25 am
כי יתכנו כמה תעודות משלוח שונות בח-ן אחת, ולכן לא ניתן להכניס את התעודה למעלה.
וגם אני לא רוצה למשוך את כל התעודות בשלמותן…
אבל אולי אני אכניס את התעודות לתעודות לח-ן במסך הבן ורק אעדכן את הכמויות… גם רעיון, תודה
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.