› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › עזרה עם תאריכים פמסכים
- This topic has 3 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני שבוע 1, 6 ימים by
yitzchok.
-
- מאי 1, 2025 בשעה 2:46 am
לא סיפקת מספיק פרטים כדי שנוכל לענות.בבקשה לנסח מחדש את השאלה ולהסביר יותר לעומק, לדוגמה:
המסך מבוסס על טבלה סטנדרטית לצורך עיון בנתונים שיש שם? (ואז הייתי מצפה שהמסך יהיה לקריאה בלבד ולא תראי אי פעם את ההודעה שמצוטטת ב"דבר נוסף")
מה רוחב עמודת התאריך? 8 זה יום בלבד, 14 כולל שעה. באותה מידה SQL.DATE כולל שעה, SQL.DATE8 זה רק תאריך. אופן ניסוח התנאי יהיה תלוי בפרטים האלה.
למה הכוונה ב-"אני רוצה שיציג לי רק את התאריכים של היום"? אם מציגים רק של היום האם יהיו שם נתונים של תאריך אחר ואם כן איך מכניסים אותם והאם צריכה להיות דרך לראות אותם גם כן?
ב"דבר נוסף" קשה להבין במה מדובר אבל אני בספק שזה קשור לתנאי. יותר נראה לי שזה עניין של עיצוב המסך. לפעמים יש דברים שצריכים לעשות אף על פי שלא חושבים שצריך להיות חשוב לעשות אותם.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- מאי 7, 2025 בשעה 9:04 pm
אני אסביר שוב
יש לי טבלה של פיתוח פרטי
אני רוצה ליצור דוח שיציג לי רק את כל מה שהתאריך שווה להיום ועדיין לא היה השעה
יש לי תאריך מסוג DATE 14
ניסיתי לכתוב תחת תנאי =SQL.DATE לראות אם מציג לי רק את כל מה של היום אבל הוא לא הציג לי למרות שכן היו לי ערכים של אותו תאריך
(לא עשיתי =SQL.DATE8 כי רציתי לבדוק אם היום עובד תקין)ובדבר נוסף הסתדרתי תודה רבה
- מאי 9, 2025 בשעה 1:04 am
אם אני מבין נכוןיש לך בעמודה ערכים כמו (ולא שם היום אלא תאריך, רק אני לא רוצה להעסק בתאריך ספציפי)
שלשום 09:00
שלשום 13:25
שלשום 20:12
אתמול 07:42
אתמול 16:15
אתמול 23:59
היום 00:00
היום 03:22
היום 06:36
היום 14:27בהנחה שאין לכם תאריך ושעה עתידי (או יש, ורוצים/לא אכפת לכם לקבל אותם גם) אז צריכים "גדול שווה SQL.DATE8"
למה? צריכים להבין איך תאריכים עובדים בפריוריטי
בצעם עמודת תאריך מחזיקה ספירת דקות מאז 01/01/1988 (בגלל זה, יתכן ובכמה מקומות רואים את התאריך הזה כאשר אין תאריך). הצגת הערכים כתאריך זה דבר שבגדול הוא עניין של אופן תצוגה (אשר נתמך גם בקביעת ערכים). אפשר לראות את הערך הפנימי ע"י פקודה (כאין חלקית בכוונה) כמו SELECT 0+CURDATE FROM DOCUMENTS
ולכן, אין משהו משותף בערכים שבשורות של היום שיתן לשלוף אותם בעזרת "שווה" (אפשר לחשב כזה דבר ואז להשוות אבל זה פחות יעיל מגישה זו) אלא צריכים להגיד "אני רוצה מה שנמצא אחרי תחילת היום (ואם רוצים אז לפני תחילת היום הבא, או עד היום 23:59 ועד בכלל כי הרזולוציה רק בדקות)
הביטוי SQL.DATE8 מחזיר את התאריך של היום (שהוא שווה לתאריך+שעה היום 00:00), לעומת SQL.DATE שמחזיר את התאריך והשעה (כאמור שניהם כדקות מאז 01/01/1988 00:00). אילו נעשה גדול שווה SQL.DATE נקבל רק מה שבעתיד ולא מה היה מתחילת היום.
מקווה שעכשיו הנושא יותר ברור.
-
התגובה הזו עודכנה לפני לפני שבוע 1, 6 ימים ע"י
yitzchok.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.