› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › פיתוח תוכניות C
- This topic has 12 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 6 שנים, 4 חודשים by PriorityDev.
-
- יולי 1, 2018 בשעה 6:47 pm
- יולי 1, 2018 בשעה 11:59 pm
אכן יכולת זאת שמורה רק לבית התוכנה ואולי שותפים מסוימים ובודדים, סביר להניחרק הסתייגות בקשר לפוסט הישן שמיכאל הביא – היום נראה לי שהדרייבר של ODBC די מוזנח אלא כפי שרואים מה-SDK (בו הדרייבר של ODBC לא מוזכר אם את אני לא טועה) משתמשים בדרייבר ה-native של MSSQL או אורקל לפי המקרה, בעזרת פונקציות לסדר עברית ותאריכים וכו'.
ובאמת זה לא לגמרי תחליף למה שהיינו יכולים לעשות אם היינו יכולים לבנות תוכנות משולבות כאלה.[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- יולי 2, 2018 בשעה 10:34 am
אני מבין שאם אני מפעיל קובץ exe ע"י EXECUTE WINAPP זה כבר לא משנה אם כותבים את זה ב-C או בכל שפה אחרת.אישית לא נתקלתי בצורך כזה באמת, אבל מתאר לעצמי שאולי אם הייתי צריך לכתוב איזו רקורסיה בשביל לפוצץ בומים בצורה שונה מהסטנדרט, או לשכתב מחדש תוכנית MRP.
למה לדעתך זה פחות טוב מתוכנית משולבת?
בגלל שצריך לדבר עם DB ע"י דרייברים למיניהם?
ובתוכנית C סטנדרטית פונים ישירות כמו בתוכניות SQL של פריוריטי?- יולי 2, 2018 בשעה 3:01 pm
כן
בדיוקתוכנות ה-C (והיום נראה לי שהכוונה ליישויות מסוג C ולא לתוכניות שכתובות בשפת C כי למיטב ידיעתי היום כותבים ב-#C) גם יודעות איך לעבוד עם קבצי לינק וגם קבצי התקשורת האחרים שהמערכת משתמשת בהם. בטח יש יתרונות אחרים גם.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- יולי 2, 2018 בשעה 3:25 pm
בנוסף: תכנית שכתובה ב-C תהיה מהירה יותר מאותה התכנית שכתובה בשלב SQLI מפני שאין צורך לפרש את הפקודות, אם כי מה שקובע בסופו דבר יהיה מספר הבקשות אל מסד הנתונים וכמות הנתובים שמועברים בכל בקשה.יש דברים שקשה (עד מאד) לבצע ב-SQLI אך קל לבצע בשפת תכנות רגילה – לדוגמא כל דבר שקשור לפעולות על מחרוזות.
- יולי 2, 2018 בשעה 4:23 pm
אנחנו דנים כאן על הבדל בין יישויות מסוג C לבין הרצת קובץ exe ע"י EXECUTE WINAPP.נ.ב. דווקא עבודה עם מחרוזות די עשירה בפריוריטי.
- יולי 2, 2018 בשעה 8:59 pm
michaelm כתב:נ.ב. דווקא עבודה עם מחרוזות די עשירה בפריוריטי.
סליחה, אבל צחקתי.
אולי היתה קיימת לפני ולא היתה מתועדת אבל הפונקציה SUBSTR הגיעה למסמך ה-SDK רק בגרסה 17
עד אז היתה רק STRIND
לא נאלצת אף פעם לעשות טריקים כדי לגזור חלק לא קבוע ממחרוזת בעזרת STRIND?[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- יולי 2, 2018 בשעה 10:32 pm
בטח לא בשביל לחסוך טריקים כאלה כותבים תוכניות C.
ו-17 כמדומני כבר 3 שנים בשוק.- יולי 2, 2018 בשעה 11:26 pm
וכמה (עשרות) שנים יש פונקציה כזאת במערכות אחרות?שתהיה פונקציה שנותנת match ו-replace בעזרת regular expression ואז אולי נוכל לדבר על "עבודה עם מחרוזות די עשירה"…
(למען הסר ספק אלה הדעות שלי האישיות ואני לא כותב בשם המעסיק שלי)
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- יולי 3, 2018 בשעה 10:18 am
yitzchok כתב:(למען הסר ספק אלה הדעות שלי האישיות ואני לא כותב בשם המעסיק שלי)
עכשיו אני צחקתי))))
דווקא לא מזמן כשעשיתי משהו עם (2008R) SSIS 2010 גיליתי שאין שם פונקציית LEFT.
ויצא לי לפני כשנה להיחשף לסביבת ושפת פיתוח של Axapta – פריוריטי לידה שיא הקדמה )).
ו-abap לפי מה שרואים בפורומים מקצועיים גם לא בחזית הטכנולוגיה.שוב, לא בשביל דברים כאלה כותבים תוכניות C.
בד"כ כותבים כשיש חישוב כבד/רקורסיבי או הרבה מאוד רשומות (סדרי גודל של מיליארדים).
עוד סיבה שכותבים תוכנית מקומפלת – כשרוצים למנוע גניבת קוד ייחודי ע"י המתחרים (אצלינו יש כזה מודול של מעסיק שלך).- יולי 4, 2018 בשעה 11:28 am
נשמע נורא ואיום שאין LEFT… (יש RIGHT? לא זוכר) אבל יש ב-SSIS SUBSTRING שעושה מה שLEFT עושה במחיר פרמטר נוסףלא כמו ההבדל בין STRIND ל-SUBSTR
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- יולי 4, 2018 בשעה 11:53 am
כן, אחרי כמה שעות טובות של נסיון מאיפה בא ה-error הלא ברור (כמובן לא כתב לי שלא מכיר LEFT) וחיפושים בפורומים, נפל לי אסימון שדוגמאות שראיתי הן בגרסאות יותר מאוחרות. RIGHT כן יש. לא זוכר איך אני עשיתי, אבל הציעו לי בפורום לעשות REVERSE, אחר כך RIGHT ושוב REVERSE )))).
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.