פריוריטי – זום

פורומים שימוש במערכת פריוריטי – זום

משתתף
    שלום
    רציתי לדעת
    1. אם אני יכולה להפיק חשבונית לקוח מרכזת בתאריך אחר לא לפי תאריך היום ?
    ניסיתי כך : נכנסתי למסך הגדרות כספים לתעודות בחשבונית מס מרכזת – ראיתי שבשדה ימים קדימה 7 וימים אחורה 100 אבל ברגע שהפקתי חשבונית לצורך הדוגמא לפי תאריך 31/07/2011 המערכת התריעה שלא ניתן לסגור את החשבונית בגלל חריגת תאריך החשבונית מהתאריך המקסימלי לתנועת היומן לכן הגדרתי 10 בקבוע הכספים TransMaxDays וזה כן עבד . אבל ברגע שניסיתי להפיק חשבונית מרכזת לפי תאריך 25/7/2011 המערכת לא נתנה לי הרי מוגדר לתעודה 100 ימים אחורה ועלתה לי ההודעה " לא ניתן לסגור את החשבונית כי כבר נרשמו חשבוניות עם תאריך מאוחר מתאריך החשבונית ".
    איך פותרים את הבעיה ?
    2. במידה ויש לי הזמנת לקוח עבור ייצור X מוצרים כאשר ייצרתי את ההזמנה ראיתי שהכמות שיוצרה גדולה מכמות ההזמנה ואני מעוניינת לספק לו הכל , מבחינת הרכבה במחסנים אין בעיה עם זה המערכת נתנה לי לעדכן את הכמות בפועל .
    כנ"ל לגבי תעודת משלוח . בחשבונית מרכזת על סמך תעודת משלוח הכמות התעדכנה לפי הכמות שיוצרה בפועל .
    הבעיה היא בהזמנת הלקוח האם אני צריכה להיכנס להזמנה ולרשום את כמות ההזמנה ככמותשיוצרה בפועל , כי לפי מה שהזכרתי לעיל בהמשך התהליך הכל התעדכן לפי הכמות שיוצרה בנוסף לזה ההזמנה נסגרה עם הכמות הלא מעודכנת .
    במקרה זה מה אני אמורה לעשות ?
    3. במערכת שלי עובדים לפי מחירוני לקוח כאשר יש לי הזמנה בלי הצעה המחיר נשלף מהמחירון המוגדר . במקרה וישנו פריט חדש ואני נותנת הצעת מחיר , הזמנה ומשיכה את התהליך . איך יתווסף המחיר למחירון ? האם אני צריכה במקרה הזה את מחיר ההצעה לעדכנו תחילה במחירון ואז בהצעה להסתמך עליו ??

תודה

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • Replies
    עפר שקד
    משתתף
    הי סוניה

1/ את מערבבת שני נושאים נפרדים:
    א' במסך "הגדרות לתעודות כספיות" יש שדה המגדיר כמה ימים מותר לקחת אחורה את החשבונית – על זה כבר עלית
    ב' באותו מסך יש שדה "בדיקת סדר תאריכים ?" במידה ורשום Y אזי לא תוכלי לכתוב חשבונית עם תאריך שקודם ל חשבונית אחרת (לפני שאת מטרלת מנגנון זה אני ממליץ לך להתייעץ עם רואה החשבון של החברה)

2/ ההחלטה האם לספק ללקוח יותר מהמכמות המוזמנת היא החלטה מסחרית. האכיפה שלה מתבצעת ברמת כל פריט בשדה "סטיה מותרת בהזמנה (%)" הנמצא בממסך: ניהול מלאי > מוצרים > מאפייני מוצר > מאפיינים נוספים למוצר

3/ שתי האפשרויות שאת מתארת תקבפות

סוניה
    משתתף
    היי עופר
    מודה לך על התשובות .
    לגבי סעיף1 – ראיתי את השדה בדיקת סדר תאריכים . רק כדי להבין
    מה שמוגדר בשדה ימים קדימה 7 וימים אחורה 100 – יפעל כאשר מגדירים את קבוע הכספים TransMaxDays ביחד עם הורדת הV מבדיקת סדר תאריכים כי כאשר ניסיתי להפיק חשבונית לתאריך עתידי בטווח הימים של הקבוע זה עבד , רק בתאריך ישן המערכת לא אפשרה את זה .
    דבר שני לדעתי לא כדאי לגעת בהגדרות של התעודות מסוג זה וחוץ מזה חשבוניות מרכזות מפיקים רק בסוף חודש אבל מה קורה במקרה שנניח באתי ביום ה 1.8.2011 ורציתי להפיק חשבוניות מרכזות בגין החודש הקודם עם תאריך 31.7.2011 האם זה אפשרי במידה וכן איך עושים את זה ?

תודה

עפר שקד
    משתתף
    את צודקת, באופן עקרוני לא מומלץ להתעסק עם זה

אם בראשון לחודש (או כל תאריך אחר) את רוצה להכין חשבוניות לסוף החודש הקודם כל שעלייך לעשות זה לרשום בשדה התאריך את התאריך שבו את רוצה שהחשובנית תופק.

כל עוד אין לך חשבונית מאוחרת לתאריך זה אזי המערכת לא תמנע ממך.

שימי לב – בקרת סדר התאריכים היא בכל מסך חשבונית בנפרד

סוניה
    משתתף
    עוד משהו לגבי סטייה מותרת ניסיתי להגדיר לפריט רחוז סטייה להזמנה מותרת הפקתי הזמנה ובתעודת משלוח הגדלתי את הכמות לפי האחוז שהוגדר המערכת נתנה לי ובעקבות זאת ההזמנה נסגרה עם הכמות המקורית
    האם הכמות המקורית אמורה להשתנות בהתאם למה שנשלח או שלא ?
    אם היא לא משתנה איך אני אמורה לדעת שהכמות שמופיעה בהזמנה היא זו שסופקה כל הזמן לעיין בתעודת משלוח עבורה
    תודה רבה וסליחה על השאלות המרובות
    עפר שקד
    משתתף
    את הכמות המסופקת בפועל ניתן לראות במסך הבן של שורת ההזמנה: "מעקב תנועות"

אם המצב הזה לא מתאים לך אזי ניתן להגדיר סטיה מותרת = 0 ובכל מקרה של אספקה ביתר יש לשנות את הכמות המוזמנת

סוניה
    משתתף
    בוקר טוב ,
    תודה רבה על זה חשבתי לשנות את כמות ההזמנה כמובן כאשר ההזמנה בסטטוס המאפשר עריכת שינויים .
    תודה ויום טוב
מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.