› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › קישור חשבונות לפרויקטים
- This topic has 9 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 8 שנים, 2 חודשים by
yitzchok.
- פברואר 9, 2017 בשעה 8:16 pm
שלום
אני מעוניין לקשר מספר חשבונות הוצאה לפרויקט אחד.
ניסיתי בנתיב : Financials > Maintenance of Financials > Basic Data > Default Accounts > Accounts for Projects
אבל הוא מאפשר חשבון הוצאה אחד וחשבון הכנסה אחד , האם יש אפשרות לקשר יותר מחשבון אחד מכל סוג לפרויקט אחד ? איפה ?
תודה
- Replies
-
- פברואר 10, 2017 בשעה 12:36 pm
האם מה שאתה מבקש זה לאפשר להגדיר רשימה מצומצמת של חשבונות בקשר לפריוקט ספציפי כך שבשלב מסוים בתקבע עבור כל תנועת יומן חשבון מתוך הרשימה הקצרה הזאת?אני לא חושב שיש הרבה מקומות במערכת בהם יש התנהגות כזאת. בדרך כלל ההגדרות קובעות לוגיקה דרכה מגיעים בסופו של דבר לחשבון אחד שהמערכת תקבע באופן אוטומטי בתנועה.
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- פברואר 10, 2017 בשעה 3:52 pm
תודה , אבל הכוונה היא לא לרשימה מצומצמת אלא לרשימה ארוכה של כרטיסים שאחד מהם הוא הכנסות ועוד כ 60 כרטיסים של הוצאות.
האם יש אפשרות לקשר יותר מכרטיס הוצאות אחד לכל פרויקט ?- פברואר 10, 2017 בשעה 4:37 pm
מה אתה רוצה להשיג?נניח שהיית יכול לעשות את ההגדרה הזאת – מה היה קורה כתוצאה מזה?
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- פברואר 10, 2017 בשעה 4:46 pm
קודם כל זהו תכתיב של מנהל הכספים.
כמו כן זה יאפשר לי להשוות פרמטרים דומים בין פרויקטים שונים.
למיטב הבנתי המבנה הזה שבו לכל פרויקט קשורים מספר חשבונות קיים גם בחשבשבת , כך שזה לא משהו דימיוני.- פברואר 10, 2017 בשעה 6:22 pm
עדיין לא הסברת מה אתה רוצה להשיג מהגדרה כזאת.ראשית כל "לתת למנהל הכספים מה שהוא מכתיב" לא רלוונטי כאן ולא מעניין אותי (סליחה על הכנות)
אבל מעבר לזה לא הסברת מה הקשר הזה אמור לעשות. זה אינפורמטיבי?
אתה מתייחס למסך קיים. אני אצטט את העזרה למשתמש כדי שתבין מה מסך זה עושה. אולי לזה אין קשר למה שאתה רוצה:
השתמש במסך זה כדי לקבוע ברירת מחדל לחשבון הוצאות ו/או הכנסות
לכל פרויקט. חשבון הכנסות/הוצאות זה ישמש כברירת המחדל בכל
תנועה כספית (לדוגמא, חשבונית ספק, קבלה) הקשורה לפרויקט.
תוכל להשתמש במסך זה גם כדי לקשר פרויקט/ים למרכז רווח.אני מקווה שברור שאם במסך זה היה אפשר לציין מספר חשבונות זה היה הופך את ההגדרה לחסרת משמעות – כי איך היתה המערכת מביאה חשבון ברירת מחדל?
אני נאלץ לנחש קצת – כך אולי אעלה על מה זה שאתם רוצים.
אפשרות אחת: אתם רוצים להיות מסוגלים לבחור בתעודה כספית שקשורה לפרויקט מלא מעט חשבונות הכנסות/הוצאות (אמרת שזו לא רשימה מצומצמת), אבל לא מכולם (שזה מה שניתן עכשיו, אם לא רוצים את ברירת המחדל שהמערכת מכינה).
אפשרות אחרת: כל אחד מחשבונות ההוצאות וההכנסות שייך לפרויקט אחד בלבד. ואתם רוצים לדעת לאיזה פרויקט שייך כל חשבון.
יתכן ואתם מתכוונים לאפשרות האחרונה?
שבת שלום
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- פברואר 10, 2017 בשעה 6:26 pm
bard כתב:האם יש אפשרות לקשר יותר מחשבון אחד מכל סוג לפרויקט אחד ? איפה ?
אני קראתי שוב את הנ"ל וכנראה אתם לא מתכוונים לאופציה האחרונה שהזכרתי
הכי טוב: בין השאר, נסה בבקשה להסביר מה משמעות הקשר בין החשבונות לפרויקטים
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- פברואר 10, 2017 בשעה 6:36 pm
אני לא רואה את הסתירה בין שתי האפשרויות ולמעשה שתיהן נכונות , אבל אני אפרט עם דוגמאתאור חשבון פרויקט 111 פרויקט 222 פרויקט 333
הוצ' שכר 111001 222001 333001
הוצ' חומרים 111002 222002 333002
הוצ' אנרגיה 111003 222003 333003
(המספרים בתוך הטבלה הינם מספרי החשבונות ויש להם לוגיקה בולטת)
כמו כן כאשר מוקלדת תעודה הכוללת מספר פרויקט ומספר חשבון המקליד יוכל בקלות יחסית לשייך את הכרטיס הנכון לפרויקט הנכון.
בכל מקרה תודה על הסבלנות וההענות.- פברואר 11, 2017 בשעה 9:57 pm
אני צריך לשאול עוד שאלות
כתבתי:אפשרות אחרת: כל אחד מחשבונות ההוצאות וההכנסות שייך לפרויקט אחד בלבד. ואתם רוצים לדעת לאיזה פרויקט שייך כל חשבון.
מהטבלה שכתבת נראה שכל חשבון קשור לפרויקט אחד. אף על פי שלפרויקט אחת יש מספר חשבונות. זה נכון?
כאשר מוקלדת תעודה הכוללת מספר פרויקט ומספר חשבון המקליד יוכל בקלות יחסית לשייך את הכרטיס הנכון לפרויקט הנכון.
בתעודה אתה מתכוון חשבונית?
אני אישית הייתי רוצה לחפש דרך לדאוג שכל חשבון יבחר באופן אוטומטי אבל אני חושש שאין מנגנון מתאים לזה במערכת כסטנדרט והיות ואתם מבקשים לעבוד בצורה מסוימת אני אסביר מה נדרש (בעיניי) כדי לאפשר את זה.
בהנחה שמה שאני הנחתי למעלה (וביקשתי אישור עליו) זה נכון:
1. נראה לי שלמכירות/הכנסות אתם לא צריכים לעשות שום דבר מיוחד.
שימו את חשבון ההכנסות במסך שהזכרת והחשבון הנכון אמור להופיע באופן אוטומטי בכל שורת חשבונית בה מציינים את מספר הפרויקט (כל עוד אין מנגנון קביעת חשבון הכנסות שיתגבר על מה שקשור לפרויקט).
2. המצב בקשר להוצאות יותר מורכב. עד כמה שידוע לי המערכת כפי שהיא מגיעה לא נותנת אפשרות לרשום מספר חשבונות עבור פרויקט מסוים. כנראה לא הסברתי את עצמי טוב כי ענית לי "הכוונה היא לא לרשימה מצומצמת אלא לרשימה ארוכה של כרטיסים" אבל זאת כן רשימה מצומצמת ביחס לרשימה המלאה של חשבונות, גם אם היא רשימה יחסית ארוכה. ולכן שם נדרש פיתוח – שהוא קל יחסית (כמה קל תלוי ברמת הידע של המפתח). ראשית כל הייתי מציע לקבוע חשבון הוצאות כללי לפרויקט כך שגם אם מישהו ישכח לעשות פעולה מסוימת יצטמצם הסיכוןי שהעלות תכנס לחשבון הוצאות כללית. את החשבון הזה תקבעו באותו המסך שהזכרת. בנוסף נדרש – אם אכן כל חשבון הוצאות משרת רק פרויקט אחד, כי אם לא יש ליצור את הקשר בצורה אחרת – להוסיף שדה מספר פרויקט במסך החשבונות הראשיים (אני לא יורד לפרטים על איך לבצע זאת עכשיו), ובמסך מתאים בחשבונית רלוונטית, צריכים להוסיף בחירת חשבון פרטית שהיא מביאה רק את החשבונות שקשורות לפרויקט במקום הבחירה הסטנדרטית. שימו לב שבמסכים של חשבוניות רכש יש שני מסכים בהם מגדירים חשבון הכנסות ("קישור לפרויקט/חשבון" ו-"התחשבנות פנימית") ויש לברר איזה מהם יותר חזק ואיפה כדאי ליישם את הבחירה הפרטית – אני לא בקי בפרטים אלה.אפשר אולי לוותר על חשבון ההוצאות הכללית לפרויקט בעזרת חוקים עסקיים שידאגו שמישהו יבחר חשבון מיוחד לפרויקט אבל יתכן שתהליך זה ידרוש גם כן פיתוחים מסוימים כדי שיכסה את כל או אפילו רוב האפשרויות לטעות, ולכן הצעתי על החשבון הכללי – אפשר לעקוב אחרי אלה ולדאוג שכל סכום שנכנס יועבר לחשבון הנכון.
נראה לך שיענה על הדרישה?
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.