› פורומים › שימוש במערכת › רכש
- This topic has 4 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 11 שנים, 3 חודשים by YairM.
- יולי 28, 2013 בשעה 10:13 pm
🙂 שלום,,,נראה לי שרק אצלי בארגונים יש בקשות מיוחדות מאוד 🙁 🙁 🙁
יש לי מצב שלו אני לא יכולה להציע פתרון של הזמנת מסגרת.
אולי יש פתרון אחר?
יש לי X טון בטון. החברה מוציאה 2000000 ש"ח עבור רכישת בטון זה והשארתו במחסן של הספק. יש 4 פרויקטים שלהם נדרש הבטון. יוצאת חשבונית אחת עבור כל הסכום. אך רוצים לבצע בקרה עבור כמות הבטון וכסף אשר נצרכים על ידי כל פרויקט ופרויקט. הזמנת מסגרת מתאימה אך ורק לפרויקט אחד. הזמנת רכש, אותו סיפור.
יש למישהו פתרון יצירתי????תודה מראש מכל הלב!!!!
פשוט אין לכם מושג עד כמה אתם עוזרים לי!!!!
יאיר… המון תודה לך!!!!!!!!!
- Replies
-
- יולי 29, 2013 בשעה 3:41 pm
שלום יולי
כשאת מכינה הזמנת רכש אל תבחרי את הפרויקט במסך האב בלשונית פרויקט ,אלא במסך בן "פירוטי הזמנת רכש" תפצלי כל פרויקט לשורה נפרדת ואז תקשרי את הפרויקט במסך בן "קישור לפרויקט/חשבון"יאיר
- יולי 30, 2013 בשעה 9:19 am
היי יולי,
עוד אפשרויות (למרות שההמלצה של יאיר נשמעת סבירה בהחלט) – אחת אני יודע שקיימת אבל לא יודע אם מתאימה והשנייה אני לא יודע אם קיימת אבל אם כן סביר שכן מתאימה.
1. תוכלי לקשר את הפק"עות לפרוייקט ואז העמסת העלות של חומר הגלם היא לפי פק"ע בכל מקרה ולכן תקושר כל פעם לפרוייקט המתאים.
2. אולי ניתן לנפק את הבטון שנצרך לפרוייקט ואז העלות שלו מועמסת על הפרוייקט, ללא צורך בפק"ע.שוב – שתי ההמלצות הללו הן בלי שאני זוכר איזו מערכת יש לך וכשאני מסייג מראש שאם ההמלצה של יאיר מתאימה סביר להניח שעדיף לקחת אותה כי היא יותר נוחה לתפעול.
בהצלחה!
אורן
- יולי 31, 2013 בשעה 11:01 am
המון תודה על התהליכים!!!
חשבתי על אופציה נוספת. הבעיה היא שקישור לפרויקט, זו היא חובה בכל הזמנת רכש במסך אב, ואם אעבוד עם פקעות זה בלתי אפשרי בחברות שלי.
מה אתם אומרים על תהליך הבא?
1. להקים פרויקט שהוא יהיה מוגדר כפרויקט "ברזל". (בלי זה אין אפשרות לנהל תהליכים בחברות).
2. להקים מחסן ברזל, אשר יהיה מחסן ראשי עבור פרויקט זה. הסחורה למחסן הברזל תועבר על ידי הזמנת רכש שתתבצע עבור מחסן ברזל ותקלט למחסן זה. הבעיה כאן היא: שאני צריכה שהמחסן הזה אינו ייחשב בתמחיר . את ערך המלאי אני צריכה לדעת, מכיוון שהמלאי בו יהיה מתומחר. האם יש כזו אפשרות?
3. כל פעם שכל פרויקט יצטרך ברזל, תתבצע פעולה העברה בין מחסנים בין הפרויקטים אשר תוריד את המלאי מהמחסן ברזל ותעמיס עלויות עבור פרויקט.
4. באמצעות תהליך זה ניתן יהיה לעקוב אחרי העמסות לפרויקטים ואחר מלאי ועלות מחסן ברזל.
השאלה היחידה, כפי שציינתי כבר: איך לקבוע שמלאי של המחסן ברזל עבור פרויקט ברזל לא יהיה מחושב התמחיר, או ברכוש השוטף של החברה, אך יחד עם זאת המחסן יהיה מנוהל מלאי?תודה מראש,
המשך יום נעים🙂 🙂 🙂 🙂
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.