שאלה לגבי database account

פורומים שימוש במערכת שאלה לגבי database account

אורח
    אהלן חברה, אשמח לקבל עזרתכם.

קיבלתי מהבוס משימה לוודא שבתוך מאגר הנתונים של התוכנה לא מתרחש מצב בו יש לשני משתמשים את אותו User ID

רציתי לוודא קודם כל שבכוונתו ל User ID הוא מתכוון לשם משתמש? סביר להניח שכן אבל חשבתי שיהיה נחמד לוודא.

מעבר לכך רציתי לדעת איך אני יכולה לדעת באופן חד משמעי לשכל משתמש יש חשבון אחד בלבד.

תודה מראש על עזרתכם

ליאת

מוצגות 11 תגובות – 1 עד 11 (מתוך 11 סה״כ)
  • Replies
    Lior
    מנהל בפורום
    הי ליאת וברוכה הבאה לפורום.
    למה את מתכוונת User ID?
    לכל עובד בכרטיס עובד יש מספר ייחודי – מספר העובד.
    שם משתמש במערכת יכול להיות מקושר לעובד אחד לכל היותר.
    את יכולה לראות לאיזה עובדים יש גם חשבון במערכת (משתמש) בשדה משתמש בכרטיס העובד.
    אלמוני
    אורח
    הי
    תודה רבה על התשובה

חשבתי כך אבל רציתי להיות בטוחה

על מנת לוודא שאין "פריצה" לגיבויים ו\או למשתמשים ו\או נתונים כספיים ללא הרשאה מוסכמת חשבתי על אפשרות לבדוק את הלוג של המשתמש במשך שנה האחרונה

האם ניתן לבצע זאת?

ליאת

Lior
    מנהל בפורום
    לא קיים לוג פעולות של משתמש במערכת. יש לוגי שינויים במסכים השונים וחתימות על התעודות השונות, אבל אף אחד מהם אינו מתעד צפייה בלבד בנתונים.

לא כל כך ברור לי למה את מתכוונת "פריצה" –
    מבחינת המערכת, אם התבצע חיבור עם שם משתמש וסיסמא מתאימה, המערכת מקנה הרשאות על פי מה שקובע מנהל המערכת בלבד. ולכן משתמש שצפה לדוגמא בחשבונות חסויים, יכול היה לעשות זאת כי ניתנה לו הרשאה.

בנושא גיבויים, גם כאן אינני חושב שפריוריטי הוא המקום לחפש בו. גיבוי בסופו של דבר הוא ספרייה וקבצים על הדיסק. הגישה אליהם אינה מנוהלת מתוך פריוריטי אלא באמצעים הרגילים של ווינדוס

אלמוני
    אורח
    הי

תודה רבה

עזרת לי מאוד מאוד

ליאת 🙂

אלמוני
    אורח
    שלום

אני צריכה לשלוח הודעה למשתמש מסויים על הצלחת הגיבוי או כישלון

איך עושים זאת?

האם מישהו יכול לעזור לי ?

תודה ליאת

Lior
    מנהל בפורום
    הי ליאת
    הדרך הטובה ביותר לוודא שגיבוי הוא תקין היא על ידי שחזור ממנו אחת לתקופה.
    אם הגיבויים מופעלים על ידי Tabula task scheduler את יכולה לראות את הלוג שלו שמתעד את ההרצות.
    בנוסף, אני לא בטוח אבל יכול להיות שאת יכולה לראות את ריצת הגיבויים דרך מסך: מנהל המערכת > תחזוקת מערכת > תחזוקה שוטפת > תהליכים בבצוע. תבדקי ותחכימי גם אותי.

תוכנית שתדאג לשלוח לך מייל בסוף ההרצה אני לא מכיר. אם הכלים הנ"ל לא מספיקים ייתכן שאת צריכה פיתוח פרטי

מיכאל
    משתתף
    היי,
    לצערי TTS לא מקבל קודי סיום מתהליכים שהוא מריץ לכן לוג שלו – זה רק רשימת משימות שהוא ניסה להריץ.
    אפילו אם הוא לא יצליח להתחבר לבסיס נתונים הוא ירשום בלוג שכן הריץ את המשימה… 🙁
    מצד שני – אני לא מכיר שום דבר שמחזירה תכנית מקומפלת Backup.exe לאחר הרצה כדי לתפוס את זה מהקוד בפריוריטי ולשלוח מייל, למשל.
    מצד שלישי (מנסיון) – כשהרצת גיבוי נופלת, Backup.exe פשוט מקפיץ Exception והרצת פרוצדורה נתקעת עד לאישור הודעת שגיאה שאומר שלא תהיה אפשרות לקבל קוד שגיאה גם במקרא ויוחזר מ-Backup.exe.

אולי מישהו כן הצליח לטפוס איזה קוד סיום מתכנית מקומפלת ? זה יעזור מאוד!

yitzchok
    משתתף
    IL
    אם מדובר בהתקנה על SQL Server מלא (אני לא חושב שאפשרות כזאת קיימת ב-express) אפשר להגדיר את הגיבויים כתוכניות תחזוקה שיורצו ע"י SQL Server Agent. אשפר להגדיר בתוכניות אלה שישלחו התרעות על שגיאה/אישור על הצלחה וכו'

כדאי לציין גם כן שיש מנגנון בפריוריטי שדואג לכך שבכניסה בשם tabula (ב-SQL Server לפחות) יש התרעה אם הגיבויים הם ישנים מדי. כך שאם הגיבויים לא מצליחים לתקופה, בסופו של דבר תגלו. דבר זה כנראה בודק את הרישום של גיבוי שיש ב-DB עצמו כך שהוא מכיר הצלחה/כשלון/קיום/חוסר של גיבויים שלא הוגדרו דרך כלי הפריוריטי אלא ישירות ב-DB.

[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]
    אלמוני
    אורח
    ליאור תדה

הכן יש להם פיתוח דרך ORACLE
    לביצוע הגיבויים

ליאת

אלמוני
    אורח
    תודה רבה

עזרת לי–

אלמוני
    אורח
    תודה רבה

עזרת לי

מוצגות 11 תגובות – 1 עד 11 (מתוך 11 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.