› פורומים › שימוש במערכת › תחזית הזמנות/מכירות
- This topic has 6 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 14 שנים, 10 חודשים by
אורן קפלן.
- אפריל 30, 2010 בשעה 9:18 am
היי לכם,
אני מנסה לגרום למערכת התחזיות הקיימת לפעול וזה לא כל כך מסכים מסיבה שלא ברורה לי.
אם אני פותח תחזית, מכניס לקוח, סוכן, טריטוריה ומשפחת מוצר הוא יודע לחשב לי תחזית אבל התחזית שלו לא משהו.
אם אני מכניס לבד את הערכים הוא לא עושה השוואה נכונה מול ביצוע בפועל, או יותר נכון – מראה שבפועל לא נקנה בכלל.
איפה אני טועה?תודה
אורן
- Replies
-
- מאי 1, 2010 בשעה 6:33 pm
היי אורן,האם תוכל לתת דוגמא יותר ספיציפית לבעיה שלך?
לא ניתן להבין למה הכוונה "התחזית שלו לא משהו".לגבי ההזנה הידנית שאתה מבצע בהזמנת לקוח, האם אתה ממלא את השדה 'הזמנת תחזית מלאי' באחד הערכים F או S ?
אלון.
- מאי 2, 2010 בשעה 3:37 pm
היי אלון,
הכוונה היא שאם למשל הלקוח התחיל לקנות באמצע שנה שעברה ואני מעדכן את שורות התחזית החל מלפני שנתיים כי זו לא תחזית רק עליו, אז התחזית היא כביכול התאמה לינארית. למרות שהלקוח קונה כמות קבועה פחות או יותר כל חודש, התחזית מקבלת שיפוע של עלייה כי בתחילת התקופה הוא לא קנה בכלל…אנחנו לא ממלאים את השדה הזמנת תחזית/מלאי, לדעתי בעיקר כי אף אחד לא עבד עם המערכת של תחזיות עד עכשיו, אבל גם כי אני לא יודע מה המשמעויות שלו.
אשמח אם תוכל להפנות אותי להסבר או להסביר לי בעניין.תודה
אורן
- מאי 3, 2010 בשעה 12:59 pm
היי אורן,אני לא יודע אם יצא לך לקרוא את אשף התחזיות, כי לדעתי הדרך שאתה מבקש לעבוד אינו מתיישר עם מערכת התחזיות שבפריוריטי.
התחזיות בפריוריטי מאוד שימושי לשימוש עבור ה-MRP וזה בתנאי שנפתחות עבור התחזיות הזמנות תחזיות בפועל. ללא פתיחת הזמנות תחזית — הכל סתם אינפורמטיבי.
עדכון של הזמנות לא יבצע שום דבר פונקציונלי במערכת אם לא תופעל התוכנית 'הכנת הזמנת לקוח ע"פ תחזית'. בנוסף לכך, המערכת בכלל לא תיפתח הזמנת תחזית על-סמך עדכון תחזית שעבר זמנו.אבל… יכול להיות (ואני פתוח לתגליות חדשות) שאתה גילית שימוש נוסף שעוד לא יצא לי להכיר במערכת התחזיות מעבר להנחיות שבאשף שקראתי, ובמקרה שכזה קשה לי לעזור לך.
הייתי מעוניין לדעת מה דעתו של ליאור או עופר בנושא.
אלון.
- מאי 4, 2010 בשעה 8:49 am
היי אלון,
הבנתי על מה אתה מדבר.
אני מדבר באמת על תחזית אינפורמטיבית – שאולי נרצה להשתמש בה בצורה יותר מעשית בעתיד – אבל כרגע השימוש העיקרי בה הוא להקפצת דו"ח יומי/שבועי עם לקוחות שבד"כ קונים כמות מסויימת כל תקופה אבל מסיבה כלשהי לא עמדו בתחזית.האם זה יותר ברור?
יש מערכת שהתחלתי לבנות ואני צריך לראות איך אני פותר בה דברים קטנים לפני שהיא יכולה לקרטע לעבודה מאוד בסיסית אבל הפיצ'ר העיקרי החסר בה שקיים במערכת של אשבל הוא האופציה ליצור תחזיות בעצמה.
אם הייתי מבין מספיק טוב את המערכת המקורית אולי הייתי מנסה לראות אם אני יכול להתערב ולהוסיף שכבה מעליה כדי שתעשה את מה שאני רוצה אבל כרגע אני עוד לא הצלחתי להבין מה היא עושה, איך ולמה.
אורן
- מאי 4, 2010 בשעה 2:36 pm
היי אורן,אני בהחלט מבין אותך, אך איני יודע אם תוכל להוסיף משהו משמעותי למערכת ברמת התכנות שלו.
כמו שאמרתי מקודם, הדבר העיקרי והיחידי שמערכת התחזיות מבצעת הוא לפתוח הזמנות תחזית בפועל מהמידע שבמסך על-מנת שה-MRP תנצל זאת.
התוכנית העיקרית אשר מורצת דרך הפרוצדורה היא FORECAST.EXE אשר נמצאת בספריית BIN.95 של הפריוריטי. אם יש לך ידע טוב בתכנות תוכנות EXE המקבלת פרמטרים ממסך התחזיות, תוכל לשלב זאת בפרוצדורה חדשה לפי צרכיך.במקרה קיים דו"ח בשם תחזיות למוצר. אולי תוכל לעשות בו שימוש.
בהצלחה.
אלון.- מאי 17, 2010 בשעה 4:57 pm
אלון,
כותרת הדו"ח עליו דיברת היא
'תחזיות מלאי נדרש למוצר'
והשם שלו הוא
'PARTFORECAST'ולהבנתי הוא עדיין עושה בדיוק מה שאמרת – תחזית למלאי שיידרש ממוצר מסויים.
הבעייה שלי היא שזה עדיין מבוסס על המערכת של פריוריטי וזו מכניסה ערכים מוזרים בתחזית.
אני צריך לראות – אולי אני יכול לנצל את המערכת בצורה מאוד עקומה ולהשיג את הדו"חות ה'ידניים' שאני התחלתי לפתח מהמערכת על ידי הזנת נתונים ידניים.
תודה בכל אופן.
אורן
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.