תיעוד החלפת חלק למוצר שיוצר

פורומים שימוש במערכת תיעוד החלפת חלק למוצר שיוצר

משתתף
    ייצרתי פק"ע מסויימת עם מגוון מוצרי בן.
    לאחר שהמוצר נשלח ללקוח, אחד ממוצרי הבן התקלקל ואני שולח לו חלק חילופי.
    כיצד אני מתעד אצלי במערכת שבפק"ע שייצרה את המוצר שנשלח לאותו לקוח מורכב כעת מוצר בן אחר ממה שהורכב בתחילה.
    וזה על כל המשתמע מכך כולל סריאליים ולוט (מנת ספק).
    תודה
מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • Replies
    YairM
    משתתף
    זה בעייתי…איך הלקוח יכול להחליף מוצר בן,למוצר מיוצר??? אם מדובר בסט מוצרים,אולי היה צריך ליישם אחרת את התהליך
    aviz
    משתתף
    אני שולח ללקוח מכונה שמורכב עליה מחשב ומגוון דברים נוספים. נניח שחלק מסויים מוחלף, כמו לוח אלקטרוני במכונת כביסה, לא תגיד לי שחברת אלקטרולוקס צריכה ליישם את תהליץ המכירות שלה ללקוח כמכירה של שלל מרכיבים במקום מכונת כביסה. אם היא מחליפה דלת למכונת הכביסה שנמצאת אצלך בבית כבר שנתיים, אך לדלת יש סרייאלי והם רוצים לתעד אצלם שלפק"ע שייצרה את המכונת כביסה הזו הוחלפה דלת עם סרייאלי שונה, איך היית מאפיין תהליך כזה ?
    תודה
    YairM
    משתתף
    זה שאתה נתקל בבעיה לבצע,זה אומר ששיטת הישום לא מתאימה לאופן העבודה,זו עובדה…

הדוגמא שנתת היא מצויינת,השאלה היא אם אתה עובד עם מודול שרות ואחזקה?

גם בלי המודול נראה שאפשר ליישם תהליך כזה,אבל היות ואני לא מכיר את המערכת שבה אתם עובדים,את התהליכים ושיטות העבודה,אין לי אפשרות להציג לך פתרון.

aviz
    משתתף
    כל המודולים קיימים, זה פריוריטי שיש בו עשרות חברות.
    אני מאפיין להם עכשיו את תהליך העבודה ואני באמת ירדתי ממודול ייצור לכיוון הרכבות בגלל סיבה זו שבהרכבות אני יכול לפרק במינוס ולהרכיב מחדש עם מוצר בן אחר.
    מה בכל זאת כיוון שאתה יכול לכוון אותי ?
    מה נותן לי מודול שרות ואחזקה ? אני מכיר אותו טוב, להכניס במסך חלקים מינוס הסרייאלי שחזר ושורה עם הסיריילי שיוצא לא נותן מענה כי מבחינת המערכת הסרייאלי הראשון לא יצא ללקוח אלא מוצר האב שבתוכו הוא הורכב.
    תודה
    תודה
    YairM
    משתתף
    מודול השרות נותן מענה מלא לצרכים שהעלית,לפי ההסבר שלך נראה כי אתה לא מתעד נכון את מוצרי הבן הסיריאלים שמורכבים על מוצר האב.

כמו שאמרתי אפשר לעבוד גם עם דווח יצור וכאשר רוצים להחליף מוצר בן סיריאלי מבצעים פירוק עם סיריאלי הבן הפגום, והרכבה עם הסיריאלי הבן החדש,כמובן שזה מתאים כאשר בפעולה האחרונה של דווח היצור מוגדר ביטול פעולה וביטול פק"ע.

aviz
    משתתף
    א. זה מוצר רפואי. אני חייב לשמור על עכיבות ולשמור את מספר הפק"ע/הרכבה.
    2. נניח שאני לא צריך לשמור את המספר, איך בדיוק מפרקים פק"ע ? פק"ע סגורה אי אפשר לפתוח יותר !
    תודה
    YairM
    משתתף
    קודם כתבת שעברת משיטת יצור להרכבה היות ואתה לא יכול לדווח על כמות שלילית לפק"ע סגורה,עכשיו אתה רושם שאתה צריך עקיבות מלאה….איך אתה שומר על עקיבות בעזרת הרכבה ?

אם אתה לא עובד אם מודול שרות ואחזקה,הכוון שאתה צריך לבחון הוא שיטת דיווח יצור עם ביטול פעולה וביטול פק"ע בפעולה האחרונה,וכאשר אתה רוצה להחליף מוצר בן סיריאלי אתה מבצע פירוק והרכבה ומחליף בין הסיריאלים.

העקיבות נשמרת בכרטיס המכשיר לפי הפק"ע שממנה הוא נוצר.

אם אתה עובד עם מודול שרות ואחזקה,אתה יכול לא לבטל פק"ע בסוף הדיווח יצור,ולהחליף מוצר בן סיריאלי באחר במסך קריאת שירות מסך בן חלקים.

aviz
    משתתף
    עכיבות זה אומר שיש לי מספר הרכבה. זה יהיה מספר הזהות של המוצר שאצל הלקוח אצלי.
    אם תהיה בעיה אני ודע מי הרכיב וממה זה הורכב.

תוכל להסביא לי יותר על הענין עם מסך חלקים, איך הוא בדיוק מחליף חלק שיהיה בתוך פק"ע שהיא כבר סגורה ?
    תודה

YairM
    משתתף
    החלק לא מוחלף בתוך הפק"ע,החלק הפגום שהוא מנוהל מס' סידוריים מוחלף בעץ המכשיר של מכשיר האב,ובמקומו נכנס החלק התקין שהוחלף בקריאת שירות.
מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.