› פורומים › שימוש במערכת › תכנון רכש
- This topic has 6 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 9 שנים by יוני.
- אוקטובר 13, 2015 בשעה 6:19 pm
שלום רב,אני נתקל בבעיה שכאשר אני מריץ תוכנית הרצת רכש במסגרת הרצת MRP, לפריטי רכש בעלי מדיניות עיתוד R
ה MRP אינו מתייחס למלאי הקיים שלהם ברצפת הייצור.מלאי פרטי רכש אנחנו מאחסנים ברצפת ייצור (Flr) תחת סטטוס אושר אבל משום מה אין התייחסות למלאי הקיים כאשר אני מסתכל בניתוח MRP
(וגם הדרישות הם יותר מדי גדולות)האם יש דרך לפתור את העניין ?
- Replies
-
- אוקטובר 13, 2015 בשעה 6:37 pm
שלום יוניתבדוק את ההגדרות במערכת שלך,לפי ההסבר הבא,מתוך ה-FAQ.
כיצד ומתי לוקחים בחשבון מלאי רצפה בעת תכנון רכש?
בתכנון רכש, לעיתים יש צורך לקחת בחשבון מלאי רצפה של פריטים המנופקים ב-bulk. האופן בו מיושמת אפשרות זו תלוי במדיניות העיתוד של המוצר:הקבוע PUseFlrStock במסך קבועי לוגיסטיקה קובע אם מלאי רצפה המנופק ב-bulk, עם מדיניות עיתוד B, יילקח בחשבון (ערך הקבוע = 1) או לא (ערך מקורי = 0).תוכנית ה- MRP קובעת אם מלאי מסוג זה, עם מדיניות עיתוד R, נלקח בחשבון. מכיוון שתכנון הרכש מחשב ניפוקים על פי תוצאות ה -MRP, אם יש צורך לקחת בחשבון מלאי מסוג זה, יש להריץ את ה- MRP עם התייחסות למלאי רצפה.מומלץ להתיחס למלאי רצפה כאשר קיימות כמויות גדולות ברצפה. זאת כדי למנוע הזמנת פריטים עודפים שלא לצורך.הערה: חישוב מלאי הרצפה עלול להאריך באופן משמעותי את משך ריצת תוכניות תכנון הרכש ו- MRP
- אוקטובר 13, 2015 בשעה 8:17 pm
יאיר תודה על התשובה המהירה,בהרצת ה MRP אני מבקש ממנו להתייחס למלאי רצפה אך זה לא עוזר. האם עלי לשנות את מדיניות העיתוד של המוצר ל B ולשנות את קבוע הלוגסטיקה ?
- אוקטובר 13, 2015 בשעה 10:12 pm
לפי הדוגמה נראה לי שאתה חייב להעביר ל B אחרת ה MRP לא יתייחס להגדרותשווה להריץ על פריט אחד לבדוק ולהגיע למסקנות
- אוקטובר 14, 2015 בשעה 6:58 pm
קשה לי להנחות אותך מה הדרך העדיפה לך,כיוון שאני לא מכיר את כל ההגדרות שלכם עבור הרצת תוכנית ה-MRP.אם אתה רוצה להישאר עם מדיניות עיתוד R,אזי התייחסות התוכנית למלאי רצפה היא רק כאשר הפריט מנופק כ-bulk,זאת אומרת במסך מוצרים העמודות מנופק לרשימת זווד ומשיכה ידנית לא מסומנות.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.