› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › תנאי לעמודה חישובית
- This topic has 13 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 8 שנים, 9 חודשים by
yitzchok.
-
- דצמבר 15, 2016 בשעה 1:10 am
אני מציע להרחיב את הביטוי כך שבמצבים בהם הערך צריך להיות גדול מ-0 יחזור 0.
ואז להגדיר בעמודה לא להציג אפסים.[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- דצמבר 15, 2016 בשעה 11:24 am
לא להציג אפסים פשוט יציג לי את השורה ללא אפסים – זה לא עוזר לי…- דצמבר 15, 2016 בשעה 2:11 pm
אני רוצה שהעמודה תוצג רק כאשר הערך שלה קטן מ-0
זה מה שכתבת.
אם את רוצה לקבל שורה רק כשהחישוב יוצא פחות מ-0 אז זה משהו אחר.
בעמודה אחרת (נסתרת) קבעי שמקור העמודה זה טבלה DUMMY ועמודה DUMMY וביטוי רשמי שווה, 1, AND (אני לא מצליח לרשום את זה כאן באופן תקין)
ואחר כך reference לעמודה החישובית שלך דרך סולמית (ראי מסך בן של המשך טקסט לביטוי) ואז קטן מ-0 (גם כן לא רושם כביטוי)[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- דצמבר 15, 2016 בשעה 4:25 pm
מה שאני מבין עד כאן:יש לך דו"ח
יש בדו"ח עמודה חישובית
העמודה הזאת מוציאה ערך מספרי, יכול להיות גדול מ-0, אפס או קטן מ-0מהבקשה המקורית אני הבנתי שכשערך הנ"ל קטן מ-0 את רוצה לראות אותה ובכל מצב אחר את רוצה שהעמודה תהיה ריקה (אבל תקבלי את השורה)
ואז כתבת
לא להציג אפסים פשוט יציג לי את השורה ללא אפסים
ואת זה לא הבנתי
חשבתי שאולי מה הבנתי קודם לא היה נכון
אלא את לא רוצה קבל כלל שורה במצב כזהבאמת הדבר הראשון שלא כ"כ מסתדר לי (כי אני מקפיד על המלל) זה
אני רוצה שהעמודה תוצג רק כאשר הערך שלה קטן מ-0
על בסיס זה הנחתי שלא רצית לראות ערכים בעמודה הזאת כשהערך הוא 0 או יותר
לגרום לעמודה לא להיות מוצגת כלל דורש שלא יהיה ערך כלל בכל העמודה, באף שורה
ואם מדובר בעמודה מספרית זה אומר שצריכים לבחור לא להציג אפסים כי אפס נחשב ערך למטרה זו ואי-הצגת אפסים יעזור לרוקן את העמודה כך שלא תופיעתוכלי בבקשה לחזור על הבקשה המקורית שנבין אותה?
תודה
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- דצמבר 18, 2016 בשעה 10:44 am
עמדתי בפני מצב דומה לפני כמה ימים: לפעמים יש ערך חיובי לשדה מחושב, לפעמים ערך שלילי, לפעמים ארך 0 ולפעמים אין ערך. איך ניתן להבדיל מהמצב שהערך 0 לבין המצב בו אין ערך? בדו"ח הפכתי את הערך למחרוזת, כאשר היתה לי דרך לדעת אם אין ערך.במקרה שלך, צריך לכתוב משהו כמו
:X < 0 ? ITOA (:X) : ''
בתקווה שזה יוצא נכון. אם X קטן מ-0 אזי הצג את ITOA של X, אחרת הצג רווח.כמובן לא ניתן לסכם את העמודה הזו!
- דצמבר 18, 2016 בשעה 12:45 pm
אבל אני לא רוצה להציג רווח, אני לא רוצה שהשורה הזו תוצג כלל!
ז"א שאני רוצה שהדו"ח יציג לי אך ורק שורות עם ערכים הקטנים מ-0.- דצמבר 18, 2016 בשעה 12:50 pm
יש גבול למה שניתן לבצע באמצעות דו"ח בלבד. לעומת זאת, קל לבצע את מה שאת רוצה בתוך פרוצדורה.את צריכה להגדיר קורסור שמביא חלק מהנתונים שלך. בגוף לולאת הקורסור, את מבצעת את החישוב הנדרש ושומרת נתונים לטבלה מקשרת (STACK כלשהו) רק אם תוצאת החישוב שלילי.
הדו"ח מציג השורות השמורות שכמובן מכילות רק ערכים שלילים לחישוב.
- דצמבר 18, 2016 בשעה 12:57 pm
גם ממליץ שתעשי את הסינון כבר בפרוצדורה שרצה לפני הדוח כדי לחסוך זמן ריצה.
אבל אם את כבר בדוח אז פשוט שימי עמודה אחרת שעושה תנאי על העמודה החישובית שלך (#X < 0)
הסולמית אמורה להיות ליד הX שמייצג את מספר העמודה החישובית שעל בסיסה את מבצעת את הסינון.- דצמבר 18, 2016 בשעה 1:30 pm
- דצמבר 18, 2016 בשעה 1:35 pm
snoof123 כתב:גם ממליץ שתעשי את הסינון כבר בפרוצדורה שרצה לפני הדוח כדי לחסוך זמן ריצה.
אבל אם את כבר בדוח אז פשוט שימי עמודה אחרת שעושה תנאי על העמודה החישובית שלך (#X < 0)
הסולמית אמורה להיות ליד הX שמייצג את מספר העמודה החישובית שעל בסיסה את מבצעת את הסינון.אני מגבה את ההמלצה הזאת.
1. לא שמענו שיש בכלל פרוצדורה מסביב לדו"ח הזה.
2. גם אם כן אנחנו לא יודעים מספיק כדי לקבוע שהיה עוזר להפריד/להקדים את הסינון(האחרון נאמר גם בתגובה להודעה האחרונה של נעם – רחוק מבטוח שמשנה. חישוב הביטוי לא קורה בשלב הכנת הדו"ח ע"י התוכנה של פריוריטי אלא הביטוי נעשה חלק מה-where של השאילתא ומחושב בשלב קביעת איזו שורות צריכות לחזור לצורך הצגה)
[ בבקשה לא לשלוח הודעות פרטיות במערכת - אני לא קורא אותן ]- דצמבר 18, 2016 בשעה 3:18 pm
מעולה, תודה!
יצחק, תודה גם לך, אני פשוט לא כ"כ הבנתי את ההסבר שלך בהתחלה…
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.