› פורומים › שימוש במערכת › תנאי תשלום
- This topic has 4 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 14 שנים, 8 חודשים by
אלון ארנסטי.
- יולי 5, 2010 בשעה 11:36 pm
שלום
1. אני מנסה להגדיר תנאי תשלום :
60% when goods ready for shipments +
40% within 60 days from invoice date
שני התנאים יהיו בשורת תנאי אחת (בדקתי אם לעשות שני תנאים בנפרד אבל המערכת לא תתן לי להגדיר שני תנאים בשדה תנאי תשלום ). נכנסתי להצעות מחיר לקוח תנאי תשלום . בתיאור תשלום לא נתנה לי המערכת להקליד הכל בשורה אחת כנראה שהשדה מוגבל מבחינת כמות המלל ניסיתי להרחיב את העמודה אבל זה לא נתן לי.
חשבתי להכניס את התנאי הזה במסך הבן הצעת מחיר ללקוח – טקסט ובזה אני פותרת את הבעיה האם זה נכון ?. או שיש דרך אחרת לעשות את זה .2. אנ י מעוניינת להגדיר בהצעה של הלקוח לאן תישלח הסחורה ומהי עלות המשלוח ?
לאן תישלח הסחורה אני יכולה לעשות את זה דרך שדה אתר בלשונית אסמכתאות או דרך קוד משלוח .
לגבי עלות המשלוח ראיתי שניתן להגדיר את זה במסך קודי משלוח אני יכולה להגדיר עיר יעד ולתת מחיר למשלוח מה שמפריע לי זה שדה משפחה הרי אני לא מגדירה משלוח פיר משפחת מוצר אלא משלוח פיר ההצעה במידה וסוכם עם הלקוח שאני שולחת לו את הסחורה חשבתי שאולי כדאי להסתיר את העמודה ע"י עיצוב שדות .
3 . האם ניתן להוסיף פרטי בנק של הארגון בהצעה של הלקוח
בנוסף אני רוצה שיופיע בהצעה מחיר הובלה של המשלוח איך עושים את זה .
תודה
- Replies
-
- יולי 6, 2010 בשעה 11:56 pm
שלום סוניה,1) אכן כדאי להוסיף את המלל למסך הבן טקסט.
2)
להסתיר את השדה "משפחת מוצר" לא ישנה דבר. זה שהשדה לא נראה בפועל, לא אומר בהכרח שהמערכת תתעלם ממנו. לפריוריטי יש המון חוקים פנימיים הבנויים כך על-מנת לשמור על שלמות נתונים.
דרך אחת היא הוספת מקט של עלות משלוח. המק"ט יהיה מטיפוס O.
ישנם גם פרמטרים נוספים שאולי ניתן להשתמש בהם לשם חישוב עלות משלוח לפי לקוח. אצטרך לבדוק יותר לעומק מהי הדרך הכי נכונה להוספת העלות להצעת המחיר.3)
לא ניתן באופן רגיל להוסיף את פרטי הבנק של הארגון בהדפסת הצעת המחיר. הנתונים אינם מופיעים בעיצוב הדו"ח. והאמת שזה גם לא רלוונטי עבור הצעת המחיר.
נתוני חשבון הבנק יכולים להופיע בחשבונית מס. בברירת המחדל שלהם – הם מוסתרים, וניתן להציגם באמצעות הפעלת עיצוב הדו"ח.אלון.
- יולי 7, 2010 בשעה 3:51 pm
שלום סוניה,
הבטחתי לחזור אלייך עם תשובה לגבי עלות הובלה בהצעת מחיר ללקוח.עלות ההובלה מופיעה בסופו של דבר באופן אוטומטי בחשבונית המרכזת אשר נפתחה בעקבות תעודת המשלוח, ובהתאם להגדרות ההובלה המופיעות בתעודת המשלוח.
תוכלי להעמיק יותר באמצעות קריאת אשף משלוחים והחזרות מלקוח בנושא של הגדרת הובלה.אני לא מצאתי דרך אוטומטית טובה להוספת העלות בהצעת המחיר. המערכת כלל לא מתיחסת לזה בהצעות המחיר. מה שניתן לעשות הוא להוסיף טקסט להצעה המציין שהמחיר אינו כולל הובלה וכו'…
באופן אחר, ניתן גם להוסיף מקט כללי בלתי פורמלי המציין את עלות ההובלה. אני לא בעד מהסיבה שמחירי ההובלה עלולים להשתנות במהלך הטיפול בהזמנה והעלות בחשבונית תהיה שונה מהעלות "שהובטחה" בהצעה, ובנוסף צריך לזכור להסיר את שורת תיאור העלות מההזמנה, כך שלא תופיע אוטומטית בתעודת המשלוח ומשם בחשבונית (אלא אם כן תעדיפי לא לעבוד עם הגדרות ההובלה והעלות תיקבע החל מההצעה).אלון.
- יולי 7, 2010 בשעה 8:40 pm
היי אלון
ראשית המון תודות על ההשקעה והעזרה .
שנית לגבי פרטי הבנק של הארגון בהצעת מחיר ללקוח – חשוב מאוד שיופיעו הפרטים האלה כי כי ישנו הזמנות שהתשלום הוא מראש לכן מציינים את זה בהצעה .
בנוסף גם מציינים את עלות המשלוח כבר בהצעה (כך עובדים בארגון הזה ) אני מקווה שאוכל לעשות זה
תודה- יולי 7, 2010 בשעה 11:07 pm
סוניה,זה לא משנה שום דבר.
אם התשלום הוא מראש, אז מפיקים חשבונית מס עם מקדמה של 100 אחוז. בפריוריטי מובנה נוהל עבודה שכזה.
העברת התשלום מהלקוח חייבת להעשות מול אסמכתא, כלומר ראשית צריך להיות מסמך כספי מחייב על-מנת שמחלקת הכספים של הלקוח יקבל "רשות" לבצע את ההעברה. הצעת המחיר אינו יכול לשמש כאסמכתא לייזום הוצאת כספים מהלקוח ולכן אין צורך בפרטי חשבון בנק. זה שהארגון מבקש את פרטי הבנק בהצעה, אינו רלוונטי. צריך רק להוסיף בפירוט ההצעה שהתשלום מראש. לאחר אישור ההצעה מהלקוח, מפיקים את החשבונית במקדמה ביחד עם הזמנת הלקוח וזה הכל בשלב זה.לגבי הוספת עלות המשלוח בהצעה, כאמור ניתן לעבוד לפי השיטה שציינתי מקודם: להוסיף להצעה מק"ט של "הובלה ללקוח" ולהזין לו מחיר. כך שאין צורך להגדיר פרמטרים של הובלה.
אני ממליץ שלא להשתמש במקט המוגדר מראש "הובלה", אלא לפתוח מקט חדש מטיפוס O שאינו מנוהל מלאי. הסיבה היא שלמקט של המערכת יש שימוש פנימי עם תהליכי ההובלה של הפריוריטי וגם מוגדר לו אופן העמסה. אינני בטוח אם אין בעיה להשתמש בו כמקט רגיל, ולכן כדאי לא לקחת סיכון.אלון.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.