› פורומים › אפיון ופיתוח פריוריטי › תרשים (סכמה) של טבלאות פריוריטי
- This topic has 5 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 14 שנים, 9 חודשים by רני.
-
- פברואר 21, 2010 בשעה 11:45 pm
הי רני
הדרך הטובה ביותר להתמצא בבסיס הנתונים של פריוריטי היא באמצעות מחולל המסכים. שם מתבצע המיפוי של הערכים בטבלאות לשדות המוצגים במסך. לרוב, עמודת הטבלה פשוט רשומה בשדות שם טבלה ועמודת טבלה בהתאם, אך לעיתים השדה המוצג במערכת הוא תחשיב של עמודות טבלה ובמקרה זה התחשיב מופיע במסך הבן של עמודות המסך – ביטוי\תנאי.תוכל למצוא הסבר נרחב פה: https://www.priority-forums.com/he/index.php/blogs/79-buildrepspart1
נקודה נוספת, כל חברה בפריוריטי מנוהלת בבסיס נתונים נפרד בתוך SQL Server. קוד החברה הוא שמו של בסיס הנתונים. הסכימה של כל בסיסי הנתונים (דהיינו כל החברות היא זהה) ולכן השדות במחולל פונים לבסיס הנתונים הרלוונטי לחברה שהמשתמש פועל בה כרגע.
נקודה אחרונה. ישנם כלי OLAP בפריוריטי כבר כמה שנים טובות המבוססים על טבלה רגילה. בגרסה האחרונה נוספה אפשרות לייצא את נתוני ה OLAP שפריוריטי שומר בטבלת EISCUBES לקובית OLAP אמיתית של SQL Server. לי עדיין לא יצא להכנס בעובי הקורה בנושא הזה, אבל אני מפנה אותך לזה מאחר ואני יודע שה OLAP של פריוריטי מכסה את מרבית החיתוכים הפופלריים – יכול להיות שזה יהווה קיצור דרך נוסף בדרך לפתרון שאתה מחפש. אני אשמח להתעדכן ממך כיצד התקדמה העבודה בערוץ הזה
בהצלחה
- פברואר 21, 2010 בשעה 11:47 pm
שכחתי משהו נוסף
טבלאות רב חברתיות (כגון משתמשים, עובדים, חברות) מנוהלות פעם אחת ויחידה בתוך בסיס הנתונים system- פברואר 22, 2010 בשעה 12:48 pm
תודה על העזרה.
אני עובד על גרסה 13.5 ולא מצאתי את טבלת EISCUBES ,
צריך אולי להגדיר בהתקנה?אני אבדוק אם אני מקבל את כל מה שאני רוצה מהמחולל מסמכים,
ומהטבלאות כבר אבנה בעצמי את הקוביה.כמובן שאני אעדכן אותך וכמובן אמשיך לשאול אם לא אסתדר :).
- פברואר 22, 2010 בשעה 2:45 pm
התוכניות נמצאות ב דו"חות מנהלים > תחזוקת דו"חות מנהלים > בניית קוביה ב-SQL Server
וב – דו"חות מנהלים > תחזוקת דו"חות מנהלים > שמירת קוביה
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.