תנועות מלאי

פורומים שימוש במערכת תנועות מלאי

משתתף
    שלום,
    1.
    יש לי מלאי של רכיבים שמהם בונים מערכת.
    בנייית מערכת הינו תהליך ארוך, שיכול לקחת כמה שבועות. כל פעם מוציאים מין המלאי חלק אחר של המערכת לטובת ההרכבה ורק בסוף, אחרי שכל ההרכבה הושלמה, ניתן להכניס למלאי מערכת שלמה.
    אני סופרת במלאי את החלקים "הפנויים" שכרגע לא "עסוקים" בשום מערכת.
    ולהלן הביעה שלי: אני צריכה לדעת כמה מערכות אני יכולה להרכיב ברגע נתון.לפי התנהלות המלאי כרגע, אני יכולה להגדיר כמה מערכות אני יכולה להרכיב מ-0, ע"ב החלקים המנותקים הנמצאים במלאי.אבל יש לי עוד חלקים שנמצאים במערכות חצי גמורות, שכבר הוצאתי מהמלאי לטובת ההרכבה, רק שההרכבה עוד לא נגמרה והמערות האלו נמצאות כל אחת בשלב הרכבה שונה.
    איך לנהל מלאי נכון שאדע בוודאות כמה מערכות אוכל לספק ומה צריך להשלים מספקים?איך אוכל לקחת בחבון את המערכות הנמצאות בשלבי ההרכבה?
    2. מקרה עצוב של מישהו שאיבד כמה חלקים מהמלאי (היה בתארוכה ופשוט שכח ).איך אני מעדכנת את המלאי?
    מקווה שהסברתי את הבעיות שלי בצורה ברורה.
    בתודה מראש לכל עזרה,
    מרינה
מוצגות 15 תגובות – 16 עד 30 (מתוך 47 סה״כ)
  • Replies
    שאלה קטנה:
    האם את מרינה שלמדה באריאל?
    מרינה לוי
    משתתף
    כן, אבל לפני כמה שנים (אוי, אני מקווה שהשארתי רושם טוב :blush: )
    תתקשרי אלי בבקשה
    (המספר למטה).
    מרינה לוי
    משתתף
    שלום חבר'ה :laugh:
    שאלות חדשות בנושא תנועות המלאי :
    1. אני צריכה להוציא כמה חלקים שבמלאי לספק .הספק יוצר חלקים חדשים שצריכים להתלבש על חלקים הקיימים ואני צריכה להביא לו את החלקים הקיימים האלו ע"מ שיוכל להתאים את החלקים החדשים (אוף, מקווה שהסברתי בצורה ברורה). אז אני צריכה קודם להוציא את החלקים מהמלאי ולאחר מכן להחזיר אותם חזרה. ואני צריכה גם להוציא מסמך שאומר שהחלקים הלכו לטובת הספק. איך אני עושה את כל זה (הוצאה והכנסה לאחר מכן) ב-Zoom?

2. שאלה שניה : יש לי כל מיני חלקים שלא מנוהלים במלאי (כל מיני קונקטורים וכבלים למיניהם) שמהם יוצרים בצורה ידנית כבלים למערכת.הכבל הסופי אכן נספר במלאי.איך אני מכניסה את הכבל הסופי לתוך המלאי? איך אני מסבירה למערכת "מאיפה הכבל החדש נולד"?

בתודה מראש,
    מרינה

עפר שקד
    משתתף
    מרינה בוקר טוב

אני אתחיל מהשאלה השניה.

היצירה "יש מאין" אמורה להיות מדווחת כמו כל פעולת יצירה אחרת, קרי גם כאן תדווחי הרכבה רק שבפעם הזו לא יהיו לך ניפוקים להרכבה או לחילופין הקימי מק"ט חדש שיהי לא מנוהל מלאי ויקרא "מלאי לא מקוזז" או משהו שכזה.
    את העלויות של הפריט הספציפי תחשבי על פי ממוצע עלות של הפריטים הקודמים – או כל מספר אחר שיראה לכם הגיוני במסגרת התפיסה העסקית – ותקלידי אותו בצורה ידנית ברשומת ההרכבה.

לגבי השאלה הראשונה
    הפתרון הראוי יהיה מחסן "קבלן משנה" אשר יכלל במלאי שלך ואשר אליו תעבירי מלאי ובו תבצעי הרכבות אשר יגדירו לך את המלאי שהספק יצר. בסוף התהליך העבירי את המלאי המוגמר בחזרה למחסן הראשי שלך.
    גם כאן תוכלי לשלוט בעלות הפריט המוגמר ע"יהקלדת ערכי עלות רלוונטים בצורה ידנית בדיווח ההרכבות ולא בהסתמך על תעודת הספק.

מרינה לוי
    משתתף
    המון תודה על תשובתך.
    האם תוכל לפרט לי ,בבקשה, לאיזה מסכים עליו לגשת ועל איזה "כפתורים" ללחוץ ע"מ לבצע את כל הפעולות האלו?
    אף פעם לא עשיתי זאת, אודה לך מאוד על הדרכה.
    בתודה מראש,
    מרינה
    מרינה לוי
    משתתף
    בבקשה, תנחו אותי, איך ניתן לבצע את הפעולות הנ"ל.

תודה מראש,
    מרינה

נ.ב. יש לי שאלה נוספת. יש לי פריט שניתן לרכוש משני ספקים שונים, איך אני רואה במלאי מה שייך לספק אחד ומה שייך לספק שני?

עפר שקד
    משתתף
    הי מרינה

אני אשמח לנסות ולהגדיר לך את ה"כפתורים" שיש להפעיל אבל לצורך כך את צריכה להיות יותר ספציפית בשאלות שלך.

מרינה לוי
    משתתף
    די הסתדרתי עם ה"כפתורים" בעצמי 🙂
    אבל השאלה הזאת עדיין לא ברורה לי :
    יש לי שאלה נוספת. יש לי פריט שניתן לרכוש משני ספקים שונים, איך אני רואה במלאי מה שייך לספק אחד ומה שייך לספק שני?
    עפר שקד
    משתתף
    הי מרינה

המערכת לא מנהלת הפריטים לפי ספק ועל כן לא תוכלי לראות פריטים של ספקים שונים במלאי.

במידה והנושא מאוד חשוב לך תוכלי לעבוד עם מנות חו"ג אבל אזי תאלצי לשייך כל כניסה וכל יציאה למנה ספציפית.

מרינה לוי
    משתתף
    שלום,
    יש לי מחסן "השמדות" ובו יש מלאי שלילי.איך ניתן להשמיד את המלאי השלילי?
    עפר שקד
    משתתף
    הי מרינה

השמדת מלאי ניתנת לביצוע ללאי חיובי בלבד.
    על כן עלייך לברר איך מלאי המיועד להשמדה הגיע לרמה שלילית, לתקן את תנועות המלאי השגויות ורק אז תוכלי להשמיד

עפר

מרינה לוי
    משתתף
    תודה לך על התשובה.
    אבל איך ניתן להפטר מהמלאי השלילי?מבלי לתקן את התנועות השכ=גויות, כי אין כאלו.השתמשתי במחסן "השמדות" ע"מ ליצור "יש מאין",להכניס למערכת פריט שייצרנו בעצמינו ואשר נספר במלאי ובנוי מחלקים שלא נספרים במלאי.
    עכשיו אני רוצה "להעיף קצוות פתוחים" ולהפטר מהמלאי
    עפר שקד
    משתתף
    מה היתה השיטה בה דיווחת על יצירת יש מאין ?
    מרינה לוי
    משתתף
    פשוט "לקחתי" רכיב הרצוי מהמחסן השמדות והעברתי אותו למחסן הרצוי.
מוצגות 15 תגובות – 16 עד 30 (מתוך 47 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.